Sztárok

Most egy angol sorozat előzeteséhez nyúlták le a Gyöngyhajú lányt

A Hungaroton szerint nem kértek engedélyt.

Az Omega együttes egy angliai rajongója jelezte, hogy a The Bay című sorozat előzetesében a Gyöngyhajú lány hallható. Ráadásul az 1969-es verzió, Kóbor János hangjával.

Kóbor János 2017-ben. Fotó: Thomas Schulze/dpa-Zentralbild/ZB

A Hungaroton lemezkiadó szerint jogtalanul használták fel a felvételt. „Ha tudtunk volna róla, a zenekart és a szerzőket is értesítjük. Az ITV a tudomásunk és hozzájárulásunk nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány részleteit. Eljárunk az ügyben, többet nem mondhatok” – nyilatkozta a Blikknek a kiadó főszerkesztője.

A The Bayt bemutató ITV-csatorna szóvivője szerint érvényes keretszerződésük van egy olyan archívum üzemeltetőivel, amelyben az Omega dala is szerepel, ezért külön engedélyt nem is kellett volna kérniük. „Sosem gondoltam volna, hogy krimihez is passzol a Gyöngyhajú lány, de szerintem eltalálták a képkockák hangulatát” – reagált a hírre Kóbor János.

Az utóbbi években többen is újra felfedezték külföldön a Gyöngyhajú lányt. Kanye West engedély nélkül használta fel a New Slaves című számban, amiért utóbb 50 ezer dollárt fizetett Presser Gábornak és a magyar kiadónak. A dalt Jonah Hill is felhasználta első rendezése, a Mid90s előzetesében és egyik jelenetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top