nlc.hu
Sztárok

Kóbor János a dallopásról

Kóbor János a dallopásról: „Már hozzászoktunk, hogy felhasználják a dalainkat”

Kóbor János már meg sem lepődik azon, hogy egyik legnépszerűbb dalukat ismét felhasználták a tudtuk nélkül. Az énekes elárulta, hogyan járnak el az ügyben.

Szinte futótűzként terjedt annak az ausztrál banknak a reklámfilmje, amelyben az Omega együttes Gyöngyhajú lány című slágere csendül fel. Bár a formációtól nem kértek engedélyt a felhasználáshoz, Kóbor Jánost nem lepte meg a dolog.

„Az elmúlt évtizedek alatt már hozzászoktunk, hogy felhasználják a dalainkat. Persze, nagyon fontos, hogy a közönségnek mennyire tetszik, amit csinálunk, mennyire szeretik a dalainkat. Ugyanakkor egy ilyen történés is sokat jelent, visszaigazolása annak, hogy van értelme a munkánknak” – mondta a Sláger FM-en Kóbor János, aki az Omegával számtalan hasonló esetet élt már meg.

„A 20 éves barátságunk mementójaként dolgozta fel a dalt a Scorpions, amelyből a ’White Dove’ című dal született. Ők előre kértek engedélyt, azonban sem Kanye West, sem Wiz Khalifa, sem a Mid90s film készítői nem jelezték előre, hogy szeretnék felhasználni a dalunkat”

– árulta el a frontember, aki mindennek ellenére nem neheztel senkire az ilyen esetekben. „Manapság már nincsenek olyan hanglemez-gyártási folyamatok, mint régen. Kimaradt ez a formalitás az engedélykéréssel, hiszen a netről minden elérhető. Biztos vagyok benne, hogy ahogy az eddigi esetekben is, utólag majd jelentkezik a reklámfilm készítője is és tisztázzuk ezt a helyzetet. Persze, szerencsésebb lenne, ha előre jeleznék a felhasználási szándékukat, de utólag is meg lehet oldani mindent” – tette hozzá Kóbor János.

kóbor jános

Kóbor János (Fotó: Smagpictures)

Nem egyedi a dallopás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top