Sztárok

Hazugsággal vádolják a Michael Jackson-botrányt kirobbantó férfiakat

A tíz évvel ezelőtt elhunyt popsztár életrajzírója több logikai hibát és pontatlanságot is kiszúrt James Safechuck és Wade Robson történetében.

Michael Jackson életrajzírója szerint hazudik a gyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolt posztár két állítólagos áldozata – jelenti a TV2 Tények című műsora. Mike Smallcomb több logikai hibát és pontatlanságot is kiszúrt James Safechuck és Wade Robson sztorijában.

A két férfi az idén bemutatott Leaving Neverland című dokumentumfilmben vallott a Jacksonhoz fűződő kapcsolatáról. Safechuck állítja: az énekes 1988 és 1992 között molesztálta, és kaliforniai birtokán több helyen megerőszakolta, köztük a kisvasút állomásán is. Smallcomb szerint viszont az állomást csak 1994-ben építették fel, ezért nyilvánvaló, hogy ott nem történhetett erőszak. A dokumentumfilm rendezője elismerte, hogy az életrajzírónak ebben igaza van, szerinte Safechuck rosszul emlékezett vissza az időpontokra.

Smallchuck Robsont is hazugsággal vádolja. A koreográfus azt mondta, öt napra egyedül maradt Jacksonnal, amikor a családja a Grand Canyonhoz ment kirándulni – miközben a férfi édesanyja korábban azt állította, hogy ő is velük tartott az úton.

Kiemelt képünk illusztráció. (Fotó: Sina Schuldt / dpa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top