Sztárok

Harrison Ford is gyászolja a Csubakkát játszó színészt

A Csillagok háborújának szeretetre méltó vukiját játszó Peter Mayhew 74 éves korában halt meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön, 74 éves korában meghalt Peter Mayhew: az angol-amerikai színész a korai Csillagok háborúja-filmek szeretetre méltó vukija, Csubakka szerepével lett világhírű.

Fotó: Lucasfilm

Halála kapcsán a Hollywood Reporter a Csubakka elválaszthatatlan társát, Han Solót játszót Harrison Fordot is megszólaltatta. „Peter kedves, finom ember volt, hatalmas méltósággal és nemes karakterrel megáldva. Mindezt megfűszerezve humorával és nagyvonalúságával beépítette Csubakkába. Több mint harminc évig voltunk kollégák, társak és barátok, imádtam. Teljes szívét beleadta a karakterébe, és nagy örömet szerzett a Csillagok háborúja közönségének”idézi az interjút a HVG.hu.

Ford hangsúlyozta, hogy Mayhew-nek elévülhetetlen szerepe volt a trilógia sikerében. „Tudta, milyen fontosak a rajongók, és mindent megtett értük. Milliókkal egyetemben én sem fogom soha elfelejteni Petert, és amit adott nekünk. Együtt érzek a feleségével Angie-vel és gyerekeivel. Pihenj, drága barátom” – mondta a sztár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top