Sztárok

Love Island: ezt várhatod az RTL új műsorától

Hány szereplő megy ki a luxuspárkeresőbe? Honnan indult a formátum, és mi lett a külföldi nyertesek sorsa? Utánanéztünk, hogy mire számíthatnak az RTL-en hamarosan induló Love Island versenyzői és nézői.

Kísértés, Éden Hotel, Exek az édenben… Megannyi tévéműsor épült már arra a koncepcióra, hogy tucatnyi, szerelemre (vagy valami hasonlóra) vágyó fiatalt kitelepítenek egy egzotikus ország homokos tengerpartjára, hogy aztán ármánykodás és kellő mennyiségű dráma után rájuk találjon a szerelem. Hasonló produkció lesz az RTL klub képernyőjén hamarosan debütáló Love Island is, melynek műsorvezetésére az Éjjel Nappal Budapest bongyorhajú szereplőjét, „Lalit” kérték fel, aki még itt sem viselheti saját, becsületes nevét. Ő, kérem, ÉNB Laliként vezeti a műsort.

Love Island (vagyis Szerelemsziget) formátum 2015-ben debütált a brit ITV-n. Azóta négy évad készült belőle, de hamarosan az angolok is újabb forgatásra indulnak. A műsor felhívása szerint szuper látványos, extra luxusszolgáltatásokkal telepakolt villára és persze fehér homokos tengerpartra számíthatnak azok a szingli jelentkezők, akiknek a Tinder már rég nem nyújt megfelelő kielégülést a párkeresésre. A Mallorcára, azon belül is Sant Llorenç des Cardassar településre kiköltöztetett lányok és fiúk dolga annyi, hogy ott maradjanak a puccban, megismerkedjenek egymással, és találjanak a párjukra. Ha pedig a fődíjat is szeretnék megkaparintani, akkor bizony a közönség szívét is el kell nyerniük. Persze a „beach body” nem hátrány egy olyan műsorban, ahol a szereplők a műsoridő 90 százalékában bikiniben és fecskében rohangálnak és évelődnek, a britek pedig arról is gondoskodtak, hogy időről időre egy-egy ismertebb alak is feltűnjön a jelentkezők között.

Természetesen nem a királyi család facér tagjai mennek a Love Islandbe hercegnét keresni maguknak, hanem olyan dupla Z kategóriás emberek, akiket ugyan már láttál valahol, de arra nem emlékszel, hogy hol.

Ilyen volt a legutóbbi évadban feltűnt Paul, az asztalos modell (igen, ilyen van). Azért modell, mert ő szerepelt a Britney Spears Toxic című dalához tartozó klipben. Csakhogy Paul ma már 31 éves, és lassan csak az olyan szép emlékek maradnak meg neki a modellkedésből, mint az, hogy „Britney és én egy kicsit baráti viszonyt alakítottunk ki a forgatáson”. De Paul mellett akadt még DJ, szépségvlogger, személyi edző, bokszoló és üzleti menedzser is a szereplők közt.

Ahogy minden valamirevaló valóságshow-nak, úgy a Love Islandnek is van késő esti kísérőműsora, ez a brit változatban az Aftersun nevet kapta – feltételezzük, hogy ez nálunk kábé Naplemente lesz majd. Érdekessége a formátumnak, hogy a négy-öt hétig tartó műsor az első évadban még 23 szereplővel futott, a negyedikre viszont már 38 szinglit reptettek ki a luxusparadicsomba szerelmet keresni.

GIF

Mi lett a kinti nyertesekkel?

A celebeskedés mintapéldányai lettek

A párkereső műsorok egyik örök kérdése, hogy vajon együtt maradnak-e a mesterséges környezetben összehozott/egymásba gabalyodott párok. A briteknél az első évadot Jessica és Max nyerte, akik hat héttel azután, hogy a napfényes Spanyolországból visszareptették őket a ködös Angliába, bizony szakítottak. Azóta eltelt három év, és Jessica már a Dan nevű vőlegényével szerepel az újságok címlapján, mert onnan azért nem kopott ki, senki ne aggódjon. Max bánatában egészen a konkurens, Ex On The Beach (Exek az Édenben) forgatásáig menetelt. Mindketten erős influenszerkedésbe kezdtek, önmagukat pedig modellként tüntetik fel az Instagramon. Milyen szomorú, hogy mégsem maradtak együtt, amikor ennyi közös van bennük, ugye?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Day out with this beauty ❤️

Max Morley (@maxmorley77) által megosztott bejegyzés,

Gyerekük született, az esküvőből is tévéműsor lesz

A Love Island második brit évadát Cara és Nathan nyerte meg. 2016-ot írtunk ekkor, és a páros viszonylag sokáig együtt maradt. Cara már állapotos volt, amikor mégis a szakítás mellett döntöttek, ám a bulvárlapok nagy szerencséjére a kisfiuk születése előtt kibékültek. Gyermekük, aki a Freddie-George nevet kapta, már tizenhét hónapos. Azóta ráadásul a Love Island-villába is visszatértek, de csak addig, amíg Nathan feltette élete szerelmének azt a bizonyos kérdést, és Cara ujjára jegygyűrű került. Természetesen az igent is a kamerák előtt készülnek kimondani, amiből majd egy reality készül 2019 folyamán. „Amint túl leszünk az esküvőn, szeretnék egy újabb gyermeket” – ecsetelte a páros női tagja a Mirrornak. Azt pedig már az OK! magazin hasábjain részletezte, hogy mennyire sikerült életre szóló barátságot kötniük a Love Island forgatásán. „Senki nem lesz koszorúslány az egykori versenytársaim közül. Ha belegondolok, akkor igazából senkit nem is hívtunk meg az esküvőre a forgatásról.”

Cara és Nathan (Fotó: Profimedia / Splash)

Összeesküvés-elmélet és musicalszerep

Kem és Amber már a harmadik évadban győzedelmeskedett. Az egyik legbonyolultabb kapcsolat lett az övék, amelyet most próbálunk átláthatóvá tenni. 2017-ben nyerték meg a játékot, hat hónappal később pedig már szakítottak is. A férfi azonban még most, 2019 tavaszán is azzal haknizza körbe a sajtót, hogy az exét, Ambert szándékosan last minute választották ki a játékba. Kem állítása szerint csakis azért küldték oda, hogy a nő az ő érzelmeivel játsszon. „Én már nyolc héttel a forgatás előtt tudtam, hogy mehetek a műsorba. Diétáztam és keményen edzettem. Amber nem is volt ott az eredetileg beválogatott szereplők között. Egy nappal az indulás előtt választották ki” – panaszolta a férfi egy reggeli műsorban. A nő a forgatás után azonnal egy musicalszerepet zsebelhetett be, és azóta is színészkedik. A szakítás óta öt híresebb brit férfival is összeboronáltak a bulvárlapok. Ezzel ellentétben az exét folyamatosan támadó Kem idén januárban azt is nyilatkozta, hogy tulajdonképpen boldogan kibékülne Amberrel, mert a szakítás óta egy nővel sem tudott komolyabb kapcsolatot kialakítani. Innentől kezdve veszítettük el mi is teljesen a fonalat.

Kem Cetinay és Amber Davies (Fotó: Joe Maher/Getty Images)

A szerelemnek múlnia kell

Sört ittak és a tengerparton homokból várat építettek maguknak. A lány levette gyöngyökkel kirakott napszemüvegét, miközben a hófehér sortban barnuló férfi megcsókolta őt. Ilyen jelenetek játszódtak le Dani és Jack között a Love Island legutóbbi évadában. A győzelmük után három hónappal szakítottak ugyan, de végül kibékültek. Akkor így nyilatkozott a lány a Cosmopolitannek: „22 éves vagyok. A nyilvánosság előtt élni a magánéletedet, a párkapcsolatodat nem nevezhető normális dolognak, és nem is könnyű. Az egész rettentően bonyolult, miközben fejlődnie kellene.” Tavaly decemberre aztán ismét a szakítás mellett döntöttek. Stílusosan egy Instagram-bejegyzésben tudatták a világgal, hogy mindig ott fognak élni egymás szívében, de ez a szerelem egyszerűen nem működik.

Jack Fincham és Dani Dyer (Fotó: Profimedia, Zuma Press – News)

A legszomorúbb történet

Így élnek tehát a Love Island győztesei, azonban egy szomorú, tragikus sorsú szereplő élete mellett – bár nem nyerte meg a műsort – nem lehet elmenni. Sophie Gradon a második évadban szerepelt. Egykor Newcastle szépének választották, majd 2009-ben megnyerte a Miss Great Britain címet is. Később számos tévéműsorban tűnt fel, volt különböző sportmegmozdulások nagykövete is, végül 2016-ban a Love Island egyik szereplője lett. Bár nem nyerte meg a műsort, szerelemes lett, és nyíltan beszélt biszexualitásáról is, hiszen választottja egy másik női versenyző, Katie Salmon volt. Gradon ekkor került az internetes trollok kereszttüzébe, és többször is nyilatkozott arról, hogy mennyire nehezen viselte a folyamatos netes támadásokat – később a nagykövete is lett ennek az ügynek. Sophie 2017 augusztusában kezdett randizni egy Aaron Armstrong nevű pasival, akit többször nevezett élete szerelmének, és akivel házasságot is terveztek,
2018 tavaszán azonban rendszeresen arról számolt be az Instagramján, hogy szorongással és depresszióval küzd. Miközben saját problémáival küzdött, másoknak is szeretett volna valamiféle üzenetet átadni azzal, hogy nincsenek egyedül – önmagát azonban nem sikerült megmentenie: tavaly június 20-án az egykori szépségkirálynőre holtan találtak rá otthonában. Sophie felakasztotta magát, szervezetében kokaint és pezsgőt találtak. Párja, Aaron így búcsúzott tőle: „Soha nem fogom elfelejteni azt a mosolyt. Annyira, de annyira szeretlek. Te vagy a világom, mindig és örökké.” 20 nappal azután, hogy Sophie meghalt, Aaron is véget vetett az életének. A férfi kokain- és alkoholtúladagolásban halt meg.

Sophie Gradon és Aaron Armstrong (Fotó: Profimedia / Backgrid UK)

Ha valamit lehet tanulni ennek a két embernek az életéből, akkor az mindenképpen az, hogy senkit nem szabad támadni és kritizálni a magánélete miatt, még akkor sem, ha mesterséges környezetben próbál meg szerelmet keresni. Szíve joga.

Mit várhatunk a magyar Love Island első évadától? 

A fenti történeteket azért mutattuk be, mert az Éden Hotel, A kísértés és A nagy Ő műsorok után összesen nem maradt annyi emlék, mint a Love Island után. Igaz, hogy a britekből kiindulni talán merészség, hiszen náluk a Big Brother is 19 évadot élt meg eddig, és ki tudja, hogy hol a vége. Ráadásul, míg nálunk a Való Világ sikere ingadozó, és évek maradtak ki két szezon között, addig ott pörögtek az évadok, és a legnépszerűbb produkció/műsorvezető kategóriában majdnem minden évben legalább a jelölésig jutottak. 

De térjünk vissza a magyar verzióra: nagy kérdés, hogy ennyi szereplőből hány olyan arc lesz, akiket sikerül megjegyeznünk, és persze nagy kérdés, mennyire a szereplési vágy és mennyire a valódi kapcsolat igénye az, ami hajtja a jelentkezőket. 

Ha már itt tartunk: 

A szereplőválogatáson biztosan sok múlik, ahogyan attól is, hogy az RTL Klub milyen jellegű műsort akar (nézettet, oké, de milyen jellegűt?). Ha meg a szórakoztatás a cél, akkor milyen típusú szórakozás lesz ebből: minőségi vagy inkább Való Világos trashbe hajló? 

Biztosan itt is számíthatunk egy-két ismeretlen ismerősre, akinek a nevét most majd újra megjegyezhetjük, legalábbis egy időre. Mivel a „bikini bádi” minimum jól jön a műsorban, hacsak nem lesz egyből elvárás, ezért reméljük, igazi karaktereket sikerül összetoborozni, és nem csak a hajuk színéről tudjuk majd megkülönböztetni a szereplőket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top