Sztárok

Kár volt leírni a Love Islandet: rájöttek a szereplők, miről szól a játék

Az, hogy mikor lesz vége a műsornak, vagy hogy terveznek-e folytatást az RTL Klubnál, eddig nemigen kommunikálta a csatorna. Most, hogy beindult a Love Island, már várjuk, mi jön.

Nem voltam soha ennek a műfajnak a nagy kedvelője, de nagyon kíváncsi voltam, hogy a sok országban futó Love Island hogyan szerepel majd nálunk, aztán ahogy néztem, rászoktam. Nem az én korosztályomnak szól, talán inkább azoknak, akik már nem is a tévében nézik a műsorokat, ezt mutatja, hogy a kísérőműsor, a Love Story már csak az RTL online felületén nézhető és a műsorvezetőnek beharangozott Lali igazából ott jut csak szerephez. 

A Love Island plakát jól mutatja a műsor lényegét

Viszont azt már a műsor előtt is tudtam, hogy ez eredetileg egy 1973-as szociológiai kísérlet ihlette produkció, amit megfűszereztek fürdőruhában jól mutató férfiakkal és nőkkel, és igazából erre is a britek kattantak rá, ahogyan sok más realityre (lásd például a Big Brothert). A műsor indulása előtt igazán nagy buktatónak a realityk sajátosságát tartották, vagyis azt, hogy ha kihagysz egy részt, akkor – egy latin-amerikai telenovellával vagy szappanoperával ellentétben – akár egy későbbi nagy konfliktus mozgatórugóját sem érted majd, bár azért nem kell atomfizikusnak lenni, hogy kitaláld, mi történhetett. Ehhez jön az állandó rizikófaktor, nevezetesen a szereplőválogatás, majd megfejelte a Love Island formátum mindezt azzal, hogy kiszámíthatatlan a műsor alakulása, vagyis a szerkesztők akkor avatkoznak be a történetekbe, amikor csak akarnak, nagyjából ez a szabály. Vagyis, talán így nem pontos: inkább akkor, amikor valaki már helyettük szerkeszti a műsort a villában. Ilyenkor jönnek a nézők, akiket a játékosoknak ugyanúgy meg kell győzniük, mint egymást, hogy igenis megéri őket nézni. 

Mint minden műsornál, itt is rá kell érezni arra, mi is a lényeg, és ahogy mondtuk, itt nehéz szabályokat követni, hiszen az a szabály, hogy nincs szabály. Az elmúlt hetek alatt pedig ki is derült, hogy aki taktikázni jött, az hamar a villán kívül találta magát. Na nem azért, mert elhiszik a nézők, hogy valaki másfél nap után megtalálta a szerelmet, de ha legalább úgy tűnik, mintha valóban a szerelmet keresné egy játékos, akkor nagy esélyekkel indul.

El is érkeztünk az aktuális állapothoz, mostanra már tényleg megismerhették egymást a szereplők, és úgy szeptember közepétől egyre jobban magára találó műsor valóban beindult. Love Island az indításnál valódi bukásnak tűnt, de azóta összeszedte magát. Talán, ha a milliárdos költségvetésű műsor hozza a számokat, akkor a folytatás sem marad el, de az biztos: a 11 százalék körüli átlag ehhez kevés lenne. A tegnapi rész fordulatait tekintve már az, amit én vártam ettől a műsortól. Most is úgy érzem, hogy a Love Island nő szereplői viszik el a hátukon a produkciót, és igazából sokkal tökösebbek a férfiaknál, de lassan azért a férfiak sem attól hiszik magukat férfinak, ha pattogtatják a mellizmaikat és néha elmondják, hogy ők macsók és nem csicskák.

Szóval beérett az RTL Klub Tinder műsora, előjöttek az érzelmek, és a szabad felhasználású szabályoknak hála a szerkesztők is rátettek egy lapáttal. A tegnap esti részben már voltak fordultok, és a ma esti adás is ígéretes. Azzal, hogy visszahozzák Karolát, aki korábban csúnyán kitaktikázta magát, és adnak neki még egy esélyt (lásd lentebb a videóban), valószínűleg mindenkinek egyértelmű, merre álljon mostantól arccal előre, és ha még nem késő nézőket szerezni, akkor reménykedhetünk, hogy lesz folytatása is a Love Islandnek. 

Itt láthatod, ahogyan a Love Island korábbi eseményeiből végre kialakultak izgalmas sztorik: 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top