Sztárok

Az RTL Klub megfilmesítette a Tindert

Komolyan vette a népességfogyás megállítását a közszolgálati missziót vállaló kereskedelmi csatorna, nem csak az agráriumban dolgozók bokros teendői közé igyekszik beilleszteni romantikus randikat az RTL Klub.

A Házasodna a gazda nem az egyetlen társkeresője az RTL-nek az idei őszi szezonban. A csatorna arról is gondoskodni igyekszik, hogy az edzőtermek, csokiszoláriumok, fehérjeszaküzletek, tetoválószalonok és erotikus fehérnemű-kereskedések törzsvendégei is elinduljanak a reprodukció útján. 

Ez a Love Island intrójából is kiderült: 

A napsütötte Cipruson forgatott Love Island, amely az Éden hotel nem túl távoli unokatestvére – már amennyiben létezhetnek rokoni szálak televíziós formátumok között –, nem tesz kísérletet arra, hogy megmutassa az emberi kapcsolatok sokszínűségét, inkább a fajfenntartás ösztönére koncentrál, végül is nem bridzspartner után szokás párkereső valóságshow-kban kajtatni.

A szabály egyszerű: akinek van párja, továbbmegy, aki egyedül marad, gyorsan azon kaphatja magát, hogy egy kialvatlan felvételvezető felteszi az első pesti gépre.  A Love Islandben, éppen, ahogy a hazai adórendszerben, a szingliség anyagilag sem kifizetődő, hiszen csak párosban van esély a mesés nyereményre, tehát a szerelem egyéb járulékos javakkal is jár.

A nyitó epizód afféle egész napos ismerkedési est, de ezt ne úgy tessék elképzelni, mint egy SZOT-üdülőben, itt senki nem állja körül a rexasztalt, senki nem lötyög a Neotonra, és nem kezd bátortalan beszélgetésbe egy kartársnővel egy kis üveges Márka meggy felett. Hőseink egyből a lényegre térnek, húspiac ez, nem más, felesleges szemérmeskedni. Aki elsőre bejön, azt „jobbra húzzák”, ez már nem a „Hogy hívnak? Kellesz nekem” turbórandik világa, hanem a „Kellesz nekem. Hogy hívnak?” tartalmú ujjmozdulatoké a barnítókrémtől zsíros okostelefon-kijelzőn.

Ugyanez a Love Island-szereplők saját szavaival így hangzik: 

A Love Island elegáns lakóingatlana úgy néz ki, mint egy uniós támogatásban gazdag ValóVilág-villa, a képi világ is inkább ezt idézi, megszórva temérdek napfénnyel. A jelentős feladathoz egyelőre nem jutó műsorvezető, ÉNB Lali, alias Kamarás Norbert maga is csorgatta nyálát, amikor az első öt nőstény egyed elfoglalta ideiglenes élőhelyét. Nia, Karola, Zsófi, Kitti és Helga éppen úgy néznek ki, mintha egy férfiöltöző szekrényének ajtajára belülről felragasztott naptárkivágásból léptek volna ki, alig rejtegetik másodlagos nemi jellegeiket, hiszen csábítaniuk kell; jönnek is a vízimentős felsőtestű hím példányok, akiken látszik, hogy ha épp nincs is senkijük, saját tükörképükre így is feltétlen rajongással tekintenek. Tibi, Patrik, Ticián, Erik, Gábor és Ákos el is kezdik a szabad hídfőállások elfoglalását, de csakúgy, mint egy átlagos házibuliban, mindenkinek nem jut csaj…

Bár a szállóigévé válás ígéretével kecsegtető mondat eddig nem sok akadt, mégis mindenképpen előrelépésre számítunk a gumihölgyek és gumiurak megosztásért kiáltó gondolatai terén.  

Fura szerzet a korunk trendjeihez hangolt szerelemműsor, hiszen a felszínességből, a 90-60-90 kultuszából a filterek és lájkok világában kell érzelemben, konfliktusban, egymásra találásban és árulásban gazdag, fordulatos valóságshow-t csinálni. Hogy ez sikerül-e, az csak a további adásokból derül majd ki. Megnézem.

A Love Island első beköltözői (Fotó: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top