Sztárok

Az elfogadásért küzd a 2019-es Eurovízió biszexuális győztese

Duncan Laurence azt reméli, győzelmével példát mutat majd az LMBTQ-közösség tagjainak.

A 64. Eurovíziós Dalfesztivált, melynek döntőjét szombat este rendezték Tel Avivban, a Hollandiát képviselő Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával. Az énekes a győzelmét követően azt nyilatkozta, nincsenek szavak, melyek leírnák, hogy érzi magát. „Nem tudom szavakba önteni, amit érzek, dalt pedig nem írhatok róla itt és most” – mondta, majd hozzátette, végtelenül boldog, hogy sikerült megnyernie a dalversenyt.

Duncan a 26-os döntőben 492 pontot gyűjtött, míg a második helyezett olasz Mahmood 465-öt. A harmadik helyezett az orosz versenyző, Szergej Lazarev lett 369 ponttal. Az eredményhirdetés után a 25 éves Duncan Laurence elárulta, a győzelmével szeretne példát mutatni az LMBTQ-közösség tagjainak.

A nyíltan biszexuális énekes beszélt arról is, az elfogadásért énekelt szombat este. „Szerintem az egyik legfontosabb dolog az életben az, hogy kitartsunk amellett, amilyenek vagyunk. Hogy ne változtassunk magunkon mások kedvéért – mondta, majd hozzátette, szeretné, ha mindenki olyannak látná magát, amilyen valójában. – Ahogy én látom magamat, Christ és Szergejt: tehetséges, fiatal embereknek, akik szeretik, amit csinálnak, és kitartanak mellette immár évek óta – a szexuális beállítottságuktól függetlenül.”

A nyilatkozata végén Duncan még üzent is rajongóinak: „Tarts ki amellett, amit szeretsz, és hozd ki belőle a legtöbbet. Szeresd az embereket olyannak, amilyenek. Merj nagyot álmodni. Erről szól az élet” – idézte a győztest az Independent című brit lap

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top