Hegyi Barbara: „Előfordul, hogy az ember ráun a másikra”

Takó-Bencze Vivien | 2019. Május 30.
A Spirit Színház legújabb darabjában Hegyi Barbara és Seres Zoltán házassága fordulóponthoz ér. Hogyan lépnek túl egymás hibáin, és mit gondol erről a színésznő? Interjúnkban megtalálod a választ.

Hegyi Barbara a Spirit Színház legújabb darabjában, a Szexpedícióban Seress Zoltánnal játszik együtt. Egy házaspárt alakítanak, akik 25 év házasság után megrekedtek és megpróbálják megmenteni a kapcsolatukat. Az előadás felhőtlen szórakozást nyúlt, mégis mélyebben érinti a nézőt. A darabban játszó karakterek mindenki számára ismerősek, és nagyon is átélhető szituációkba keverednek, ezért könnyű velük azonosulni.

hegyi barbara szexpedíció paint1

Fotó: Spirit Színház

seress zoltán szexpedíció ppp

Fotó: Spirit Színház

Hegyi Barbarával az első előadás után beszélgettünk. „A Szexpedíció mindenképp egy szórakoztató előadás, de nagyon fontosnak tartom azokat a drámai fordulatokat benne, amelyek komolyabb kérdéseket vetnek fel. Hogy milyen próbatétel elé állít egy ilyen hosszú kapcsolat, és hogyan teszi tönkre a rutin a két szereplő életét” – mondta a nlc.hu-nak Hegyi Barbara.

hegyi barbara és seress zoltán szexpedíció paint2

Fotó: Spirit Színház

hegyi barbara szexpedíció 444

Fotó: Spirit Színház

A színésznő nagyon élvezte a próbákat Bányai Gábor rendezővel, a darabbeli párjával pedig már többször is dolgoztak együtt a Vígszínházban. „Harmadszorra vagyunk egymás férje és felesége a színpadon. Remek próbafolyamat volt, rengeteget nevettünk, mert a darab nagyon pontosan és nagy humorral láttatja a hétköznapi helyzeteket Alice és Henry életében. Ezek a szituációk előfordulhatnak egy hároméves kapcsolatban is, nincs időhöz kötve. Előfordul, hogy az ember ráun a másikra, és nehéz kitalálni, mi lenne az, amivel újra fellángolhat a kapcsolat.”

seress zoltán szexpedíció paint4

Fotó: Spirit Színház

seress zoltán és hegyi barbara szexpedíció

Fotó: Spirit Színház

A darabban sok szó esik a házasságuk javításáról. „Talán minden hosszútávú kapcsolatban volt már olyan pillanat, amikor a felek úgy érezték, feladják, mégis többnyire a túlélést keressük bármilyen abszurd is legyen a megoldás. Férfiak és nők nagyon mások vagyunk, ez biztos. Sok férfi próbálja megérteni a nőket, de ez egy lehetetlen feladat, és fordítva sincs másképp.”

Megkérdeztem a színésznőtől: szerinte mi a jó házasság titka? „Ezek után még kérded?! – nevette el magát Hegyi Barbara. – Na jó… Szerintem a humor sokat számít.”

 

Exit mobile version