nlc.hu
Sztárok
Igazi zseni a 11 éves ráktúlélő, aki lenyűgözte Simon Cowellt az America’s Got Talentben

Igazi zseni a 11 éves ráktúlélő, aki lenyűgözte Simon Cowellt az America’s Got Talentben

Láttam már megható pillanatokat a tehetségkutatókban, de ehhez hasonlót még keveset. Igaz, ez most nem itthon történt, hanem az America's Got Talent című műsorban, de a 11 éves kisfiú tehetsége nem országfüggő.

Amikor az angol nyelvű híroldalakon megláttam, hogy lenyűgözte Simon Cowellt a 11 éves kisfiú tehetsége, igazából úgy kattintottam az első cikkre, hogy biztosan ez is valami túlzás, amit a show kedvéért feltupíroztak. Már a címekből kiderült, hogy a gyerek istenien hegedül, és az is ott volt, hogy ráktúlélő, szóval azt gondoltam, hogy sok új nem derülhet már ki. Ahogy elindult a videó, csak meg akartam hallgatni, mit tud Tyler Butler-Figueroa, de ez az egész sokkal többről szólt, mint „csak” a zenéről: 

Így zenélt a 11 éves kisfiú az America’s Got Talent tehetségkutatóban:

A videóban Tyler elmesélte, hogy rengetegen bántották és sokat csúfolták, amikor a leukémiakezelése során kapott kemoterápiák után kihullott a haja.

Kicikiztek és kinevettek, mert más voltam. Olyan pletykákat terjesztettek rólam, hogy a rákom ragályos, és ezért távol kell tartaniuk magukat tőlem

– mondta a kisfilmben a 11 éves fiú, aki már négy éve tünetmentes. 

Mint kiderült, a hegedülés is egyfajta menekülés volt, a zenében kiélhette magát, bár ezt nem tudta akkor, amikor először jelentkezett az ingyenes próbaórákra az iskolában. 

Amikor hegedülök, elfelejtem a rossz dolgokat. Nem akartam a rákos fiú lenni. Most én vagyok a hegedülő fiú.

Tyler Kelly Clarkson Stronger című dalát adta elő, amelynek a mondandója is az: ami nem öl meg, az erősebbé tesz. De a mondandó és a tehetség is összeért az előadásban, amit állva tapsolt meg a közönség és a zsűri is. Bár Simon Cowerll igazán kritikus, és ezúttal sem állt fel, de amit mondott és amit tett, az talán valamennyire kárpótolta Tylert az elmúlt évekért. Miután Cowell kifejtette, hogy az emberek többnyire azokat cikizik, akik jobbak náluk, még megjegyezte, szeretne Tyler érdekében üzenni a kisfiút cikizőknek. Akkor történt ez:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top