Sztárok

Rúzsa Magdi nem hallgatott a károgókra, és milyen jól tette!

Rúzsa Magdi számos díjat kapott már a pályafutása alatt, most mégis egy számára nagyon kedves kitüntetésről mesélt.

Idén Rúzsa Magdinak adományozott díszpolgári címet a Budapest, II. kerületi Önkormányzat a kerületi lakosok javaslatai alapján. A díjat a városrészben élő, Máté Péter-díjas előadóművésznek Láng Zsolt polgármester adta át nemrégiben. A II. kerület képviselő-testületének döntése szerint Rúzsa Magdi a díszpolgári címet a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjaként többek között a magyarságot és a Duna-medencében együtt élő népeket összekötő énekesi és dalszerzői munkásságával, karitatív, elesetteket segítő tevékenységével érdemelte ki.

A vajdasági születésű Rúzsa Magdi a II. kerületben talált otthonra. A kitüntetés átvételekor meghatottságának adott hangot. Mint mondta, számára rendkívül megtisztelő az elismerés. „Nagyon szeretek itt élni, és ezért nagyon örülök, hogy a II. kerületben szeretnek engem annyira és annyian, hogy egy olyan társaság tagja lehetek, amely a legnagyobbakat – költőket, tudósokat, művészeket – foglalja magában. Eszembe jutott, amikor elindultam a Vajdaságból szerencsét próbálni, voltak, akik azt mondták: »Ne menj, gyerek, sehova, nem lesz belőled ott semmi.« Olyan jó, hogy akkor nem hallgattam azokra az emberekre!”

Rúzsa Magdi Láng Zsolt polgármestertől vette át az elismerést

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top