Sztárok

Így nézett ki valójában a Van, aki forrón szereti forgatása – 53 színes kép a forgatásról

Nem tudom, hogy ugyanolyan szívesen nézném-e új szereposztásban a modern Van, aki forrón szereti-t, mint az eredetit, de az biztos, hogy jó látni, milyen is volt valójában ez a film.

Nagy kedvencem a Van, aki forrón szereti című film, amelyet a huszonéves kolléganőm csak akkor nézne meg, ha kötelező lenne, és megértem a magyarázatát.

„Hát, nekem az már unalmas, nemcsak a fekete-fehér miatt, hanem azért is, mert az akkori filmes trükkök már elavultak számomra, nem ehhez szoktam hozzá. Persze, ha kellene, megnézném fekete-fehérben is, de ha dönteni kell, hogy egy mostani vagy egy régi, akkor inkább egy felújított változat.”

Nem, ezt nem úgy kell érteni, hogy ha kiszínezik a régi filmet, akkor már minden remek, hanem új szereposztásban, kicsit modernizálva lenne az igaz. Kicsit értem is, miért, ehhez nem is kell hang, elég megnézni ugyanazt a jelenetet három különböző megjelenítésben: az eredeti filmes, a színezett és a valóság köszönő viszonyban sincs egymással. 

Marilyn Monroe és Tony Curtis kádas jelenete a Van, aki forrón szereti című filmben: 

Megnézem
Összes kép (3)

Vagy mondjuk, hogy ez a lentebb beágyazott videó, milyen más hangulatú lenne, ha színesben forgatták volna: 

Itt a kép Jack Lemmonról és Tony Curtisről ugyanabban a jelenetben. A színes forgatási fotón visszaköszön a floridai hangulat is, amiből a színek hiánya miatt semmit sem érzékelhettünk a filmben.

Van, aki forrón szereti: Tony Curtis és Jack Lemmon (Fotó: Profimedia, Album)

A forgatási szünetekben készült felvételek is ugyanilyen értékesek, de inkább két galériába gyűjtöttem a jelenetfotókat és a kulisszák mögötti képeket. Először mutatom azokat, amiket még nemigen láthattunk, vagyis színesben nem sűrűn jelentek meg.

Megnézem
Összes kép (18)

Az idén hatvanéves filmről az a legenda járja, hogy Marilyn Monroe is színesben akarta elkészíteni a Van, aki forrón szereti-t, de Tony Curtis és Jack Lemmon olyan sápadtan festettek a próbafelvételeken, hogy maradtak a fekete-fehérnél. Most megnézhetjük, hogyan mutattak volna valójában a vásznon, ha a színésznő vágya valósul meg. 

És akkor az eredetileg beígért fotók következnek:

Megnézem
Összes kép (25)

És egy-két stúdiófelvétel, szintén színesben. Ezeket elnézve már szinte elhiszem, hogy nem csak fekete-fehérben láttam a filmet.

Megnézem
Összes kép (6)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top