nlc.hu
Sztárok

Nyertes Zsuzsa és Tony Curtis

Íme az igazság Nyertes Zsuzsa és Tony Curtis közös fotójáról

Nyertes Zsuzsa és Tony Curtis közös képe körül sok pletyka keringett az évek során, pedig valójában teljesen ártatlan helyzetben kapták lencsevégre a két színészt.

Nyertes Zsuzsa az örökifjú, legendás színésznő, már 62 éves, de egyáltalán nem néz ki annyinak. Így volt ez egész életében, mindig sokkal fiatalabb volt a külseje, ezért is kerülték el az anyaszerepek abban az életkorban is, amikor már valóban édesanya lett. A mai napig fiatalabb szerepeket kap a koránál : „Nem vagyok még elég öreg az öregasszony szerepekhez, fiatal meg már végképp nem vagyok. A kortalan szerepek találnak meg mostanság. Még mindig a koromnál jóval fiatalabb szerepeket játszom.”

Az egyik leghíresebb fotó róla az, amelyen Tony Curtis oldalán látható, ahogy lesütött szemmel áll a világhírű színésszel ölelkezve. A képről egy tévéműsorban mesélt Nyertes Zsuzsa hosszabban: „Ez egy alapítványi bálon történt, akkoriban én voltam az ügyeletes Marilyn Monroe, akkor játszottam a Van, aki forrón szereti színdarabot (aztán eljátszottam tíz év múlva Marilyn Monroe-t is), így kerültem ide, nem is mertem ránézni, annyira nagy dolog volt, hogy Tony Curtis mellett voltam. Most már nem lennék zavarban, de akkoriban második éve voltam a pályán, kezdő színésznőként nagy dolog volt személyesen találkozni vele.”

A két színészt természetesen hírbe hozták és azt pletykálták róluk, hogy randiztak is egymással, ám Nyertes Zsuzsa cáfolta a pletykákat, hozzátéve azt is, hogy bár Tony Curtis nem udvarolt neki, de Pelé, a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó valóban randira hívta, ám nem lett románc belőle, hiszen akkor már Nyertes Zsuzsa a jelenlegi párját, Attilát szerette. Tony Curtis sem támasztotta alá azt, hogy bármilyen viszonyba keveredett volna Nyertes Zsuzsával, csupán annyit mondott, hogy el volt ragadtatva a magyar Marilyn Monroe-tól.

Nyertes Zsuzsa és Tony Curtis
Megnézem
Összes kép (5)

Nyertes Zsuzsa külsőre valóban hasonlított Marilyn Monroe-ra, így nem csoda, hogy ő alakította rendszerint a színpadon. Bár egy interjúban bevallotta, hogy fiúsabb testalkata volt, mint Monroe-nak, ezért sokáig kitömött melltartóban játszotta el a világsztár szerepét. Ahhoz képest, hogy Nyertes Zsuzsa nem is akart színésznő lenni, hanem inkább az orvosi szakma vonzotta, gyönyörű pályát tudhat magáénak. „Orvos akartam lenni. Elsőre nem vettek fel, és második jelentkezésre sem; a fizika nem ment, főleg az írásbeli nyilatkozta a színésznő. – Szóbelin kedvesen mosolyogtam, és mindig egy jeggyel jobbat kaptam. Közben ápolónőként dolgoztam a MÁV Kórházban. Magamtól eszembe nem jutott a Színművészeti Főiskolára felvételizni, már a tanárképzőn gondolkodtam, biológia-testnevelés szakon, amikor a zongoratanárnőm, Bikfalvy Júlia azt kérte, hogy a kedvéért próbáljam meg a színészetet. Elsőre felvettek!”

Nyertes Zsuzsa akkor most

Nyertes Zsuzsa főiskolásként és most (Kép: smagpictures)

A színház és színészet az élete, terápiája lett, most már elképzelni sem tudja nélküle a mindennapjait. Egy interjú során azt mondta, hogy nem is akar visszavonulni a színpadtól most már élete végééig, mert szerinte abba belehalna: „Életem végéig szeretnék színpadon lenni. Nem tudnám elviselni, ha nem tudnék színpadra állni valami oknál fogva, legyen az betegség vagy a memóriám. Nem akarok otthon tíz évet szenvedni színház nélkül. Nekem akkor végem lenne. Ott van a drága Sztankay Pista, akivel szintén sokat játszottam együtt. Háttérbe vonult, mondta, hogy többet nem akar színpadra állni, rá két-három évre el is ment. Először meghalt, mint színész, másodszor pedig mint ember. A vágyam, hogy végigjátszhassam az életem.”

Nyertes Zsuzsa már 16 éves kora óta együtt van élete párjával, Attilával, és 35 évesen szülte meg közös kislányukat Zsuzsót. Attilával eddig nem házasodtak össze, ennek miértjét is elárulta a színésznő: „Talán épp azért, mert olyan fiatalon ismertük meg egymást. Közben főiskolára jártam, Attila is, őt elvitték katonának, valahogy mindig elmaradt az esküvő.” Bár a karrier és a gyerekvállalás nehéz volt Nyertes Zsuzsának, hálás a párjának, hogy a segítségével hamar vissza tudott térni a színpadra: „Azt persze nehéz volt átélni, hogy a gyerek nemegyszer kérte, hogy ne menjek el, én fektessem le, mondjam én az esti mesét – de hát nagyon jó édesapja van, mindent megoldott. (…) Csak azt bánom, hogy nem lett testvére Zsuzsónak – akkor most itthon babusgatnánk a kisebb gyereket.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top