nlc.hu
Sztárok
Kiderült, milyen szerrel bukott meg a doppingteszten a magyar kajakos

Kiderült, milyen szerrel bukott meg a doppingteszten a magyar kajakos

Takács Tamarát még februárban ellenőrizték.

A Magyar Antidopping Csoport még februárban ellenőrizte Takács Tamarát, világ- és Európa-bajnok kajakost. A sportolóról csütörtökön írtuk meg, hogy nem ment át a doppingvizsgálaton. A Blikk azt is megtudta, hogy a szintetikus szteroidok közé tartozó sztanozolol nevű szerrel bukott meg. Amíg az eljárás le nem zárul, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség semmilyen részletet nem közöl az üggyel kapcsolatban.

Takács Tamara, miután második helyen ért célba a női kajak egyesek 1000 méteres döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A kajakos ügyvédje a lapnak azt mondta, fellebbezni fognak. „A laborvizsgálat eredménye ellenére szeretnénk kiemelni, Tamara szándékosan semmilyen doppingszert nem szedett be, ezáltal nem is követhetett el szándékos doppingvétséget” – nyilatkozta az ügyvéd. Szerinte valaki Takács akaratán kívül az ételébe, italába tehette a szert. A másik opció, hogy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött, ezáltal jutott doppingszer a szervezetébe.

A nemzetközi szövetség egyelőre felfüggesztette Takács Tamara versenyzési jogát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top