Sztárok

Leonardo DiCaprio mentheti meg a haldokló Bajkál-tavat?

A híresen környezettudatos színész közösségimédia-bejegyzései alatt rengeteg cirill betűs komment olvasható, az aggódó helyiek a sztártól remélnek segítséget.

Elárasztották Leonardo DiCaprio közösségimédia-bejegyzéseit a cirill betűs hozzászólások – írja az Index. A kommenteket aggódó oroszok írják, akik szeretnék elérni, hogy a közismerten környezettudatos sztár segítsen nekik megmenteni a Bajkál-tavat.

DiCaprio közismert arról, hogy szívén viseli a bolygónk sorsát. Sorra készíti a klímaváltozásról és más környezeti problémákról szóló dokumentumfilmjeit, legújabb, A forrongó jég című produkcióját a napokban mutatták be a mozik. 

A Bajkál-tó a világ legnagyobb tavainak egyike, de a kiszáradás, az orvhalászat és a szennyezés lassan elpusztítja az élővilágát, és a partján élő embereket is tarthatatlan helyzetbe hozza. Az orosz hatóságok nem tudnak vagy nem akarnak fellépni az ökológiai krízishelyzet ellen, a kommentelők ezért érezhették jó megoldásnak azt, hogy DiCaprióhoz forduljanak.

Kiemelt képünk: Leonardo DiCaprio A forrongó jég Los Angeles-i premierjén (Fotó: Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top