Sztárok

Vizes vb: Milák Kristóf mindenkit maga mögé parancsolt, Hosszú kiesett

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek harmadik napján. Hosszú Katinka 200 gyorson nem jutott döntőbe.

Hosszú Katinka hétfőn a 200 méter vegyesen aratott sikerét követően azt mondta, „húzza kicsit a száját” a 200 méter gyors miatt, végül azonban ott állt a keddi előfutam rajtjánál. A csapathirdetésnél még úgy volt, Késely Ajna is ott lesz ebben a számban, végül azonban kivették a programjából.

A háromszoros olimpiai és immáron nyolcszoros világbajnok 1:59.44 perces idővel futamában az ötödik, összesítésben pedig a 17. helyen zárt. A 30 éves klasszis az MTI tudósítójának elmondta, erre a teljesítményre most egyáltalán nem büszke, ezúttal csak „félig” volt ott a medencében.

Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Férfi 200 méter pillangón Milák Kristóf és Kenderesi Tamás ugrott vízbe az aktuális világranglista első és második helyezettjeként: Milák nagyot csatázott a japánok kedvencével, Szeto Daijával, akit le is győzött, 1:54.19 perces ideje pedig a legjobb lett. Kenderesi „biztonsági úszással”, 1:56.82-vel a 11. helyen jutott az elődöntőbe. „Őszintén mondom, ez jólesett. Amikor megtudtam, hogy mellettem úszik a japán, már biztos voltam benne, hogy jó kis futam lesz, ennek ellenére ez nagyon könnyed volt, igazából kétszer gyorsítottam bele, a második forduló után és az utolsó tizenöt méteren. Szerintem az elődöntőben egy ugyanilyen idő elég lehet, de arra is fel vagyok készülve, ha esetleg nem” – nyilatkozta a 19 éves Milák.

Az előfutamok zárásaként Kalmár Ákos 800 méter gyorson 7:54.55-ös egyéni csúccsal, két századdal megjavítva eddigi legjobbját, a 19. helyen végzett.

Kedden az esti program rögtön a két magyar érdekeltségű döntővel kezdődik, közép-európai idő szert 13.02 órakor 200 méter gyorson Kozma Dominik, majd 13.10 órakor 1500 méter gyorson Késely Ajna ugrik medencébe. A férfi 200 méter elődöntőit 14.34 órától rendezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top