Sztárok

Már csak pislogással kommunikált Szaxi Maxi

Stroke-ja miatt előbb rehabilitációs intézetben kezelték, majd odahaza ápolták a zenészt.

Tüdőembóliában hunyt el 5 nappal 68. születésnapja előtt Fekete Gyula, azaz Szaxi Maxi. A Hungária és a Dolly Roll zenekar legendás szaxofonosa az elmúlt 5 évben fekvőbetegként ápolásra szorult, az utolsó években már csak pislogással kommunikált – írja a Bors.

A zenész 2014-ben stroke-ot kapott, ebből az agyvérzésből pedig évek múltán sem sikerült felépülnie. Élete utolsó évében lánya, Zita ápolta, de előtte jó ideig egy egyházi fenntartású rehabilitációs intézményben kezelték.

Amikor utoljára találkoztam vele, egy zenelejátszót vittem neki, csupa olyan muzsikával, amit tudtam, nagyon kedvel. De beszélgetni már nem tudtam vele, mert csak pislogással tudott kommunikálni. Kórházi ápolása nemcsak lelkileg, anyagilag is megviselte a családját. Összefogtunk a barátainkkal, és pénzt gyűjtöttünk, hogy a kórházi költségekben segítsünk Gyulának és a családjának” – mondta el egykori hungáriás kollégája, Novai Gábor.

Kiemelt kép: YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top