Sztárok

Megérkezett Ferihegyre Plácido Domingo – fotók

Két nap múlva Szegeden ad koncertet a zaklatással vádolt operaénekes.

Megérkezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre Plácido Domingo spanyol operaénekes. A világhírű tenor azért jött Magyarországra, mert augusztus 28-án Szegeden ad koncertet.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre 2019. augusztus 26-án. A tenor augusztus 28-án Szegeden ad koncertet (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A világ egyik legjobbnak tartott és egyben legismertebb operaénekesét nemrégiben szexuális zaklatással vádolták. Állítólag többször is nyomást gyakorolt énekesnőkre és más kolléganőire, hogy azok szexuális kapcsolatba lépjenek vele. Eddig nyolc operaénekesnő és egy táncosnő állt nyilvánosság elé a váddal, de rajtuk kívül még sokan állítják, hogy az operaénekes zaklatta őket.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre felesége, Marta Domingo társaságában 2019. augusztus 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Plácido Domingo szerint az évtizedekre visszanyúló zaklatási vádak zavarba ejtőek és pontatlanok, és senkit sem akart szándékosan megbántani, megsérteni vagy kínos helyzetbe hozni. Közleményében azt írta: „Fájdalmas hallanom, hogy bárkit is felbosszantottam, vagy kellemetlenül érezte magát miattam, a legjobb szándékaim ellenére, bármilyen régen is történt. Úgy gondoltam, minden interakcióm és kapcsolatom közös megegyezésen alapult.”

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester (elöl, j) a Liszt Ferenc repülőtéren 2019. augusztus 26-án. A tenor augusztus 28-án Szegeden ad koncertet. Mellette Nicholas Marko menedzser (b) és Magonyi Andreas Z., a Plácido Domingo Classics fesztivál társigazgatója (hátul, j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A zaklatási vádak után a San Franciscó-i opera lemondta Domingo koncertjét, mások pedig kivárnak, amíg tisztázódik a helyzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top