Sztárok

Haagen Imre legyőzte a rákot: „Már áttétem is volt”

A Drága örökösök bukott polgármesterét alakítja Haagen Imre, aki eddig szemérmességből nem nyilatkozott a betegségéről, de most úgy gondolta, ha csak egyetlen embernek segít az ő példája, akkor már megérte.

Bár sikerült legyőznie a gyilkos kórt, állítja, ha a testén jól látható jelekkel időben fordul orvoshoz, nem kellett volna négy kemoterápián és 35 sugárkezelésen átesnie. Ezért Haagen Imre mindenkit arra biztat, ha bármit észlel, azonnal forduljon szakemberhez. A Drága örökösök sorozat bukott polgármesterét alakító színész a betegségéről először a Story magazinnak mesélt. 

„Egy dudor keletkezett a nyakamon, nem foglalkoztam vele, nem éreztem, hogy baj lenne, kellemesen teltek a napok. De mivel nem múlt el, nagy nehezen csak elmentem az orvoshoz. Olyan volt, akár egy filmben, amikor elérkezett az igazság pillanata: »üljön le, művész úr, önnek áttétes rákja van«. Felröhögtem, biztosan összekeverték a leleteket. De nem. Kiderült, laphámrákom van, valahol az orrnyálkahártya területén, a dudor a nyakamon pedig már a nyirokcsomóban képződött áttét…”

Hogy Imre mit érezhetett azon a négy évvel ezelőtti őszi napon, csak az tudja, aki járt hasonló cipőben. Azonnal felhívta a feleségét, Esztert, telefonon mesélte el a lesújtó hírt. A lánya, Hanga akkor volt nyolcéves, a fia, Huba pedig öt és egy ponton túl már nekik is el kellett mesélni, mi zajlik éppen. 

„Harminc kilót fogytam, megritkult a hajam, végül le is vágattam. Legyengülten feküdtem otthon, sem enni, sem inni nem bírtam, és volt, hogy sürgősen infúzióra volt szükségem.”

A kezelés és a gyógyulás is nehéz volt, erről a Storynak mesélt a színész, aki azt is elmondta, hogy voltak, akiktől meghatóan sok támogatást kapott, de mások elfordultak tőle. 

Haagen Imre a betegségéről és a gyógyulásáról részletesen a Storynak mesélt: 

A Story magazinnak mesélt először a Drága örökösök sztárja, Haagen Imre a betegségéről


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top