Sztárok

14 romantikus film, ami a következő egy évben elrabolja a szíved

Nyakunkon az őszi hideg, a szívek is kissé kihűlnek, és a felmelegítésük kedvéért összegyűjtöttünk minden olyan romantikus mozit, ami a következő bő egy évben arra tesz majd kísérletet, hogy lila ködbe bújtasson minket két óra erejéig.

Utolsó karácsony

Premier: 2019. november 7.

A Sárkányok Anyja Londonban támadt fel újra, és büntetésül azért, ahogy a westerosi népekkel viselkedett, egy karácsonyi boltban dolgozik, ahol az év 365 napján karácsony van. Nem csoda, hogy szarul érzi magát, sokan a helyében inkább a szigorított fegyházat választanák, de jön egy igencsak jóképű srác, aki vevő az elbűvölő mosolyú, de kissé lúzer lány aranyos bénázásaira. A filmről leginkább azt illik tudni, hogy George Michael unásig játszott slágere, a Last Christmas ihlette, és ez lesz a főpróbája Emilia Clarke Trónok Harca utáni sztárerejének. A rendezői székben Paul Feig foglal helyet, aki már sokszor megnevettetett (Koszorúslányok, A kém) minket, de a romantikus oldalát most először mutathatja meg.

Szerelemre kattintva

Premier: 2019. november 7.

Mivel az internetes ismerkedést elég nehéz érdekesen ábrázolni filmen, a legtöbb rendező el is kerüli ezt, még ha a kapcsolatok nagy része manapság így is születik. A Szerelemre kattintva című mozi azonban elmerül benne, sőt, pont ez adja a film lényegét. Claire (Juliette Binoche) elvált, ötvenes nő, akit a fiatal szeretője is hanyagol, de ő nem adja fel, és úgy próbál közel maradni hozzá, hogy az interneten egy hamis profillal megismerkedik a srác legjobb barátjával, akivel flörtölni kezd, magát huszonéves lánynak kiadva. Bele lehet szeretni valakibe pusztán néhány fotó és rengeteg chatelés segítségével? Az ilyen szerelem lehet valódi? Mi történik, ha fény derül egy ilyen hazugságra? Ezeket a kérdéseket járja körbe ez az elgondolkodtató és érzelmes mozi.

Tudsz titkot tartani?

Premier: 2019. november 27.

Egy repülőgép viharba sodródik, és a helyzet annyira reménytelennek tűnik, hogy Emma úgy érzi, ezek az utolsó percei. Azt gondolja, most már úgyis mindegy, a halála előtt valakinek ki kell öntenie a szívét, és minden titkát megosztja a mellette ülő vadidegen férfival. Csakhogy a gép kikerül a viharból, a férfiról pedig kiderül, hogy annak a cégnek a fiatal vezetője, ahol a lány másnap áll be dolgozni az első munkanapján… Izgalmas indítás ez egy romantikus vígjátékhoz, még ha nyilván sok meglepetésre ezek után nem is számíthatunk. A főszerepet játszó Alexandra Daddario és Tyler Hoechlin a zsáner igazi veteránjai, rajtuk igazán nem múlik majd semmi.

Seveled

Premier: 2019. december 5.

Gergő súlyos szívbeteg anyukája a halálán van, pedig minden vágya, hogy a fiától unokája szülessen. A srác kétségbeesésében azt találja ki, hogy felkéri a szomszédjában lakó öt hónapos terhes sztriptíztáncosnőt, hogy látogassa meg az anyját a kórházban, és mondja azt, hogy a gyerek Gergőé. A kegyes hazugság azonban akkor válik teherré, amikor az anyuka az utolsó pillanatban új szívet kap, és meggyógyulva hazatérhet… A romkom-specialista Orosz Dénes ugyan a Coming Outtal picit mellélőtt, de minden esély megvan rá, hogy ezúttal visszatér a jó formájához. Csányi Sándor és Tompos Kátya helyett a főszerepeket Tenki Réka és Mészáros Béla játsszák, az anyuka szerepében pedig Básti Juli komédiázhat.

Seveled (2019) – Fotó: Kiss Nelly

Utóirat: Még mindig szeretlek

Premier: 2020. február 12.

A Netflix Valentin-napra nagy durranással készül, méghozzá A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatásával, ami tavaly hatalmas sikert aratott a streaming-szolgáltatónál. A Netflix szerencséjére Jenny Han írónő már a filmváltozat érkezése előtt megírta a folytatásokat, így bőven maradt alapanyag a történet továbbgondolásához, és ez olyannyira igaz, hogy a Netflix azt tervezi, nemcsak a második részt mutatja be 2020-ban, hanem az év későbbi részében a harmadikat is. Szerethet egy lány két fiút? Ezt a kérdést teszi fel a folytatás, amikor Lara Jean életében egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, miközben már kapcsolatban van. Tinirománc ez a javából. Az első film nagyon szerethető volt, bízzunk abban, hogy a folytatás is az lesz.

Fotó: Masha Weisberg / Everett / Profimedia

Hab

Premier: 2020 eleje

Még tavaly nyáron forgott Lakos Nóra bemutatkozó nagyjátékfilmje, az első blikkre a Csokoládé érzékiségét és romantikáját ígérő Hab, melynek a női főszerepet a szerencsére hazánkban is egyre felkapottabb Kerekes Vica játssza. A film főszereplője Dóra, aki egy szerelemi csalódás után attól fél, hogy szeretett cukrászdáját is elveszítheti, így megpályáz egy támogatást. Csakhogy kiderül, hogy ezt a pénzt egyedülállók nem, csak családosok nyerheti el, így hazudik egy férjet és egy gyereket magának. Nem tudni, a film mennyire lesz kritikája a mai magyar nőkre nehezedő társadalmi elvárásoknak, vagy megmarad a színtiszta szórakoztatás szintjén, de bárhogy is legyen, mi biztosan nagyon várjuk.

Jelenet a Hab című filmből

Doktor Szöszi 3

Premier: 2020 tavasza (?)

Az utóbbi években Reese Witherspoon inkább a tévésorozatos munkáira koncentrált, és a mozis karrierjét kissé elhanyagolta, így a Doktor Szöszi 3 lehet a nagy visszatérése. A gond csak az, hogy a film körül tornyosulnak a bajok. Ugyan a forgalmazó MGM korábban bejelentette, hogy 2020 Valentin-napjához igazítják a premiert, az már most biztosan látszik, hogy ez nem lesz tartható. Szeptember végén írom ezt a cikket, de még mindig nem jelentettek be rendezőt a Doktor Szöszi 3-hoz, ahogy a szereplőgárdáról sem tudunk sokat, csupán azt, hogy a korábbi részek szereplői (pl. Regina King, Luke Wilson) mind jelezték, hogy örömmel visszatérnének a filmbe, ha felkérik őket. A film sztoriját titokban tartják, de a főhős Elle ambícióit ismerve valószínűleg ezúttal a Fehér Ház meghódítása lesz a cél. A nagy kérdés, hogy valóban láthatjuk-e a filmet 2020-ban…

Barbie

Premier: 2020. május

Játszotta volna már Amy Schumer, kacérkodott a szereppel Anne Hathaway, ám miután a filmterv kétszer is meghiúsult, a Sony lepasszolta a projektet. Így kötött ki a Warnernél, ahol megszerezték a címszerepre Margot Robbie-t, akinek alapból csodálatos Barbie-arca van, de ami ennél is fontosabb, hogy rendezőnek azt a Greta Gerwiget szerződtették, aki a Lady Bird című filmjével igencsak közel került az Oscarhoz. Arról még nincs hír, ki alakíthatja majd Kent, pedig egy Barbie-történetben mindenképp szükségük van egy Kenre. Ahhoz, hogy a tervezett jövő májusi premierdátumot tartani tudják, lassan már el kéne kezdeniük forgatni, szóval bízunk abban, hogy hamarosan okosabbak leszünk.

Margot Robbie lehet az új Barbie

Covers

Premier: 2020. május

Idén a Focus Features nyár elején jókora sikert aratott a Yesterday című zenés filmjükkel, és jövőre is valami effélére készülnek. A Coversről egyelőre csak annyit tudni, hogy a Los Angeles-i zeneipar berkein belül játszódó love story lesz, és a címből kiindulva nagy eséllyel komoly szerepet kapnak benne a dalfeldolgozások. A női főszerepet Dakota Johnson játssza, aki a Hogyan legyünk szinglik című filmjében egyszer már kipróbálta magát a romkomos szerepkörben, és nem is volt rossz.

Dakota Johnson a Hogyan legyünk szinglik című filmben

Miután 2 (After We Collided)

Premier: Valamikor 2020-ban

A Miután című young adult regény adaptációja ugyan nem robbantotta fel a mozikasszákat, de ahhoz elég pénzt hozott, hogy zöld utat adjanak a folytatásnak. Mivel a One Direction fan fiction írónője valósággal ontja magából a könyveket, végtelen számú folytatás készülhet Tessa és Hardin szerelmének megpróbáltatásaiból. Én türelmesen végignéztem az első részt, és fogalmam sincs, miért szereti bárki is ezt a végtelenül elhúzott, hihetetlenül nyálas sztorit, aminek a férfi főszereplője egy nagybetűs seggfej, de nyilván nem én vagyok a célközönség. Az egyetlen reménysugár, hogy ezúttal egy új rendezővel dolgoztak.

Hero Fiennes Tiffin és Josephine Langford a film főszereplői

Blonde

Premier: 2020 vége

Listánk egyetlen filmje, ami igaz történeten alapul, igazából egy életrajzi film Marilyn Monroe-ról, és mivel Monroe életében meghatározó szereppel bírtak a szerelmi kapcsolatai, jó eséllyel a Blonde-ban is jó sokat kapunk majd belőlük. Érdekes választás, hogy a szőke, amerikai színésznőt egy latinára, a kolumbiai születésű Ana de Armasra (Szárnyas fejvadász 2049) osztották, bár az első lesifotók tanulsága szerint jól áll neki a szőke paróka. Monroe szerelmeit többek között Bobby Cannavale és Adrien Brody keltik életre, és ne csodálkozzunk azon, ha a filmmel majd találkozunk a 2021-es Oscaron.

Ana De Armas a Monroe-film forgatásán (Fotó: The Image Direct / Profimedia)

The Prom

Premier: 2020 vége

Már most tudjuk, mivel száll be a Netflix a 2021-es Oscar-versenybe. A The Prom egy színpadi musical filmadaptációja lesz a sorozatguru Ryan Murphy (American Crime Story, American Horror Story) rendezésében, és arról szól, hogy egy színházi társulat színészei ellátogatnak egy konzervatív vidéki kisvárosba, hogy elintézzék egy érettségiző leszbikus lánynak, hogy a szerelmével mehessen el az iskolai bálba. Mivel a szereplők között ott van Meryl Streep, Nicole Kidman, Ariana Grande, James Corden és Awkwafina is, nincs kétségünk afelől, hogy ez a film óriási siker lesz. Éljen a vidéki tiltott szerelem!

The Prom a Broadway-en, 2018-ban (Fotó: Walter McBride / Getty Images)

Happiest Season

Premier: 2020 vége

Kristen Stewart a coming outja óta egyre többször és bátrabban beszél a magánéletéről és párkapcsolatairól, sőt most már arra is törekszik, hogy a szerepeivel is meséljen valamit minderről. A Happiest Season egy romantikus komédia, amiben egy lány azt tervezi, hogy majd megkéri a barátnője kezét annak családja előtt a nagy, éves családi találkozón, ám hamar rá kell jönnie, hogy szíve választottja még adós a famíliának egy coming outtal, így meredek helyzetbe lavírozza magát. A másik főszerepet Mackenzie Davis alakítja.

Kristen Stewart (Fotó: Bauer-Griffin / INSTAR Images / Profimedia)

Kőgazdag ázsiaiak 2 (China Rich Girlfriend)

Premier: 2020 vége – 2021 eleje

A Kevin Kwan könyvtrilógiájából készült első film a tavalyi év nagy romkomsikere volt az Egyesült Államokban. Nálunk a nem túl ismert főszereplők miatt elkerülte ugyan a mozikat, de a folytatás érkezése már szinte borítékolható. A terv az, hogy Jon M. Chu rendező valamikor 2020 elején fog neki a forgatásnak, ráadásul a Warner költségtakarékossági okokból azt szeretné, ha egyszerre venné fel a második és a harmadik részt is. A China Rich Girlfriend két évvel Rachel és Nick eljegyzése után veszi fel a fonalat, amikor a semmiből feltűnik a lány rég látott édesapja, aki rendesen rácsodálkozik arra, hogy a lánya mennyire gazdag családba házasodott be, és kissé megkavarja a szálakat. A film címében a China Rich arra utal, ha valaki nem csupán gazdag, hanem Kínában gazdag, ugyanis az már a gazdagság egy teljesen más szintje.

Jelenet a Kőgazdag ázsiaiak c. filmből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top