Sztárok

Koncz Zsuzsa: „Anyukánk itt hagyott bennünket”

Koncz Zsuzsát év elején óriási veszteség érte, erről most beszél először.

Koncz Zsuzsa annak idején a Ki mit tud? zenei tehetségkutatóban tűnt fel, de ennek már több, mint 57 éve. Az énekesnő a mai napig alkot, bár az utóbbi időben ritkábban adott koncertet, és a dalgyártás sem volt prioritás számára. Mint kiderült, az év elején elvesztette az édesanyját, a legnagyobb támaszát, ezt nagyon nehezen dolgozta fel. 

„Drámaian kezdődött az év, mert édesanyám, aki egészen az utolsó időkig remek kondícióban és frissen, okosan gondolkodó anyukánk volt, itt hagyott bennünket. Tragikus időszak ez, mert a hiánya állandó és megszokhatatlan. Izgalmas évtizedeket élt meg: világháború, ’56, rendszerváltás, és mindent tudott, értett, és mindenben megtalálta azt, aminek örülni lehetett, ha mást nem, a tanulságot értékelte. Csalódások, boldogság, nélkülözés, egy gyerek, két gyerek… Megszokhatatlan, hogy nincs. Csodálatos nő volt, még néhány évvel ezelőtt is ott ült a koncertjeimen, büszkén hallgatta a zenémet, a közönség énekét, és a végén mindig megsimogatta az arcomat. Sok erőt kaptam tőle” – mesélte a Story magazinnak Koncz Zsuzsa.

Az énekesnőt egyáltalán nem vigasztalja, hogy édesanyjának tartalmas élete volt, hiszen nagyon hiányzik neki. „Kilencvenöt éves volt, amikor elhagyott bennünket, és borzasztóan fáj a hiánya. Annak idején azt szerette volna, hogy orvos legyek, hogy úgynevezett normális civil foglalkozást űzzek, később talán ezért is iratkoztam be a jogi egyetemre, hogy neki megfeleljek, holott pontosan tudta, hogy a zene az életem. Ő nevelt olyannak, amilyen
ma vagyok. Nehezen viselem és viseljük sokasodó veszteségeinket, mert ezzel aligha vagyok egyedül.”

További részleteket a ma megjelent Story magazinban olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top