Sztárok

Scorsese a Marvel-filmekről: „Nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el minket”

Tovább dagad a szuperhősbotrány, az Oscar-díjas rendező arról is beszélt, hogy a hollywoodi stúdiók „nem mutattak túl nagy lelkesedést” új Al Pacinóval és Robert De Niróval forgatott filmjével kapcsolatban.

Ahogy arról nemrég a magyar sajtó is beszámolt, Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Dühöngő bika és a Nagymenők Oscar-díjas rendezője nem szívlelheti a szuperhős-filmeket. Scorsese nemrég egy nyilatkozatában kikelt a Marvel-franchise-ok ellen, mondván: „az nem mozi, hanem valami egészen más”.

Scorsese, De Niro és Pacino a Londoni Filmfesztiválon (Wiktor Szymanowicz / NurPhoto)

Kijelentései komoly vihart kavartak Hollywoodban, többek között Samuel L. Jackson és Robert Downey Jr. is megszólalt a műfaj védelmében.

Scorsese hétvégén a Londoni Filmfesztiválon promótálta új, Az ír (The Irishman) című filmjét, amelyben mások mellett az Oscar-díjas Al Pacino és a szintén Oscar-díjas Robert De Niro is szerepel. Persze nem úszhatta meg, hogy az újságírók a Marvel-balhéról kérdezzék.

„Az ilyen filmek annyit érnek, mint a mozgóképek a vidámparkokban. Az ilyen Marvel-féle filmektől a mozik is vidámparkokká válnak; ez nem ugyanaz az élmény. Ez nem mozi, ez valami más, és nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el bennünket. Ez egy komoly kérdés, és a mozitulajdonosoknak kéne lépniük, hogy a mozikban olyan filmeket vetítsenek, amik a történetre épülnek” – jelentette ki.

A rendező úgy érzi, személyesen is kárát látja a Marvel-filmek sikerének, mint mondta, hiába állt össze Az ír hihetetlenül nagyszabású szereposztása De Niróval, Al Pacinóval, Anna Paquinnel, Joe Pescivel, Harvey Keitellel, Bobby Cannavaléval, a hollywoodi stúdiók „nem mutattak túl nagy lelkesedést” a film megvalósításával kapcsolatban. Ez az oka annak is, hogy Az írt végül a Netflix finanszírozta; nem csoda, hogy Scorsese szerint az online streaming szolgáltatók a „mozizás forradalmát” hozzák el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top