Sztárok

Sorozat miatt bírságolták meg az RTL Klubot

Csaknem kétmillió forint büntetést kell fizetnie az RTL-nek az amerikai akciósorozat miatt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 1,95 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért a Mr. Whiskey című sorozat egyik epizódjának előzeteseit több alkalommal is nem megfelelő (12-es) korhatár-besorolás mellett, és nem az előírt időben mutatta be – írja az MTI.

Az ajánlók kizárólag 16-os karikával, este 21 és hajnali 5 óra között kerülhettek volna adásba a bennük látható erőszakos jelenetek miatt. Maga az epizód szintén 16-os besorolással mehetett volna a 12-es karika helyett.

A testület emellett azt is kifogásolta, hogy májusban a Kölyök Kalauz egyik adásában a műsort támogató játékbolt termékeire hívta fel a figyelmet, ezáltal azok megvásárlására ösztönözte a nézőket, emiatt további 100 ezer forint bírságot róttak ki a szolgáltatóra.

Az InfoRádió szolgáltatója hetvenezer forintos bírságot kapott, mert egy júliusi adáshéten a vállaltnál kevesebb hírt és helyi közélettel foglalkozó műsort tett közzé.

(via MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top