Sztárok

Will Smith és Helen Mirren is a hajléktalanság ellen kampányol

A brit és az amerikai színész is arra akarja felhívni a figyelmet, hogy világszerte 70 millióan élnek fedél nélkül.

December 7-én tartják a The World’s Big Sleep Out elnevezésű rendezvényt, mellyel világszerte egymillió hajléktalanon akarnak segíteni. Az akcióhoz csatlakozott Helen Mirren és Will Smith is.

(Fotó: Leéb Ádám)

„Gondolkodjunk el egy pillanatig azon, hogy mit jelent a hajléktalanság. Számomra az otthon beszélgetést jelent, azt a helyet, ahol a családom együtt van, ez a legcsodálatosabb az otthonban. De világszerte több mint százmillió embernek nincs olyan lakhelye, amit otthonnak nevezhetne” – mondja Will Smith a rendezvény kampányvideójában.
    
Az Oscar-díjas Helen Mirren a videóban arról beszélt: szeretnék elérni, hogy világszerte legalább 50 ezren csatlakozzanak a december 7-i megmozduláshoz, és töltsenek egy éjszakát a szabad ég alatt, hogy kifejezzék szolidaritásukat a hajléktalanokkal és azokkal, akik otthonuk elhagyására kényszerültek.

    
A brit színésznő hozzáfűzte, hogy világszerte 60 nagyvárosban tartják meg a rendezvényt, mások mellett New York, London, Los Angeles, Edinburgh, Chicago, Újdelhi, Dublin, Newcastle, Belfast, Madrid, Brisbane, Rijeka, Harkov, Manchester és Brighton is csatlakozott.

A kampány szervezői 50 millió dollárt (15 milliárd forintot) akarnak gyűjteni, amelynek felét a hajléktalanoknak fedelet adó jótékonysági szervezeteknek adják, másik felét a háborúk, természeti katasztrófák vagy mélyszegénység miatt világszerte 70,1 millió otthontalanná vált emberen segítő szervezetek támogatására szánják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top