Sztárok

Nem indulunk jövőre az Eurovízión

A Dal válogatója ugyan meg lesz tartva, de Magyarország kihagyja az Eurovíziós Dalfesztivált.

Nem indul Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon jövőre. A Dal című válogatót ugyan megrendezi a köztévé, ám a nyertes nem az Eurovízió Dalfesztiválon indulást kap, hanem egészen mást. A Duna Televízió A Dal 2020 című műsorában Az év magyar slágerét keresi, a show 9. évada pedig számos újítással és meglepetésekkel várja a zenészeket és a nézőket.

Az MVTA (MTI-nek eljuttatott) közleményben indokolta a döntést, és árulta el az új szabályokat és díjakat:

„A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül. A jelentkezéshez a pályázati feltételekben is történt módosítás. A www.adal.hu oldalon november 22. (péntek) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

Fontos változás az előző évekhez képest, hogy idén kizárólag magyar nyelvű, 2019. március 1. után bemutatott dalokkal lehet nevezni, a produkció során pedig akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

„A Dal kiemelt célja a kezdetek óta, hogy támogassa a magyar zenészeket és teret biztosítson az új művek bemutatásának. Jövőre szeretnénk közvetlenül is segíteni a műsor nyertesének karrierjét, ehhez pedig olyan nyereménycsomagot állítottunk össze, amelyből a kezdő és a már pályájukon előrébb tartó előadók egyaránt rengeteget profitálhatnak” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj “év dala” elismerését is megkapja. A műsorban továbbá  több különdíjat is átadnak majd: »A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója«, »A Dal 2020 Felfedezettje« és a »Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele« elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top