Sztárok

Volt, aki önként ment – Való Világ-szereplők és a börtön

Hogy hol és miért siklott ki egy-egy villalakó élete annyira, hogy börtönre ítéljék, azt csak ők tudják. Ahogyan azt is, hogy a tiszavirág-életű celebség áldás vagy átok volt az életükben. Egy biztos, a héten első fokon börtönre ítélték VV Arureliót, és nem ő az egyetlen, akinek csíkos ruhát osztottak.

Szerdán hozták meg az elsőfokú ítéletet az egykor VV Aurelióként megismert celeb ügyében. Az RTL Híradójának beszámolója szerint a férfinak azért kellett bíróság elé állnia, mert egyik italozása alkalmával, amikor elaludt, eltűnt tőle 180 ezer forint. Aurelio egy gyerekkori barátjára gyanakodott, és két cimborájával a férfi után eredt: a vádirat szerint megverték, betuszkoltak egy autóba, és több helyre is elvitték, közben pedig a pénzt követelték tőle. A végállomás Aurelio vidéki lakása volt, ahol aláírattak vele egy papírt a tartozásról, majd elengedték.

Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub

Az első fokú tárgyaláson az ügyész 6 év 2 hónap börtönben ledöntendő büntetést kért Aurelióra, aki még az ítélethirdetés előtt elhagyta a bíróságot. A bíró elmondta, hogy szerinte az ügy bántalmazásnak indult, de emberrablás lett belőle, végül négy év börtönre ítélte, valamint három évre a közügyektől is eltiltotta a vádlottat, aki legkorábban a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Mivel Aureliónak volt egy korábbi ügye is drogbirtoklás miatt, amiért 1 év 2 hónapos felfüggesztettet kapott, ezt most hozzáadták az új büntetéshez, így első fokon 5 év 2 hónapot róttak ki rá. Az ítélet nem jogerős, de Aurelio sírása nem befolyásolja a bíróságot.

Ítéletek

Aurelio esete nem egyedi, más egykori villalakók is megjárták a bíróságot: voltak, akiket felmentették, ám akadtak olyanok is, akik nem úszták meg a büntetést. Köztük van VV Segal is, aki Miskolcról költözött be a Való Világ harmadik szezonjába – már 14 éve annak, hogy megbukott drogcsempészettel. Hét év börtönre ítélték, de jó magaviseletének köszönhetően korábban szabadult, néhány évvel később viszont ismét elkapták egy ellenőrzésen, és újra börtönbe küldték, ahol aztán leérettségizett. Legutóbb 2017-ben hallottunk róla, akkor született meg az első gyermeke. A Blikknek úgy nyilatkozott, egyáltalán nem bánja, hogy 40 felett lett először apuka.  

Segalhoz hasonlóan Indián is megtudta, hogy milyen a jakuzzi és hencsergés nélküli bezártság: ő fél évet töltött előzetesben, majd később házi őrizetbe került. „Balatonon dolgoztam nyáron pultosként, napi 12-14 órákat. Alkalmanként fogyasztottam drogot, kellett, hogy bírjam az iramot. De sohasem kereskedtem kábítószerrel. Házkutatást tartottak nálam, de nem találtak semmit. Annál az embernél viszont igen, aki vádalkut kötött rám” – nyilatkozta 2018-as tárgyalásán a Blikknek az egykori valóságshow-szereplő, aki szerint az ügy egyik érintettje rá és egy másik emberre vallott, azaz felnyomta őket. Indián, aki már nagypapa, jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

VV Cristofel is mehetett a bíróságra, miután megverte korábbi menyasszonyát, Veronikát. „Két-három alkalommal megpofoztam, a haját megrángattam, és a lakásban leköptem”mondta a tárgyaláson.  Őt könnyű testi sértés, személyes szabadság korlátozása és becsületsértés miatt 300 óra közmunkára ítélték. Nem tudjuk, mi a felháborítóbb: hogy a férfi szerint egy kapcsolatba belefér „néhány házassági pofon”, vagy az ítélet, amit kapott.

Bár VV Alekosznak senki nem mondta, hogy menjen börtönbe, ő körülbelül egy évvel ezelőtt megjelent a tököli börtön kapujában, mondván: megérkezett. Szeretett volna ugyanis eltölteni ott 48 órát „amolyan kísérleti jelleggel”. „48 órára zárjon be az elítéltek közé. A legkeményebb szektorba kérem majd magam! Kísérletem lényege, hogy Alekosz bűnözővé válása hiteles közegben integrálódjék. Fedett nyomozói státuszom rejtve maradjék” – írta ki a Facebookra a börtönparancsnokot megszólítva Alekosz, aki gázpisztolyt is vitt magával a börtönbe – ahová természetesen nem engedték be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top