Sztárok

Kulka János: „Sok mindenki eltűnt mellőlem”

A Magyar Narancsnak adott interjújában Kulka János többek között a sztrókról, az afáziáról, a munkáról és az öngyógyításról is beszélt.

Csütörtökön jelenik meg a Magyar Narancsban egy interjú Kulka Jánossal. A színész a lapnak többek között arról is beszélt, milyen nehézségeket okoz az életében, hogy amióta sztrókot kapott, súlyos beszédzavarral, afáziával küzd, de ennek ellenére színpadon már szöveges szerepet is vállalt, és új filmre készül.

Fotó: Neményi Márton

Kulkát a cikkben arról is kérdezték, tapasztalja-e, hogy sokan zavarban vannak, ha egy betegséggel élő emberel kell találkozniuk. „Hogyne! Szervusz, szervusz, jaj, dolgom van – és már mennek. Eltűnnek. De nem baj, semmi baj” – mondja a színész.

Az viszont kimondottan feldobja, hogy újra dolgozhat: a Dollár Papa Gyermekei csapatával az Árvácskát, a Trojka Színházi Társulattal pedig a Cseresznyéskertet játssza. „Ördög Tamás és Soós Attila nagyon tehetséges rendezők. Függetlenek. Kis színpad, nagy függetlenség. Filmezek is, Madarász Isti új filmjében is benne leszek” – büszkélkedik.

Kulka azt mondja, a sztrók után nem fordult pszichológushoz, inkább önmagát gyógyítja: „Minek mennék? Ö-n-gy-ó-gy-í-t – ezt milyen nehéz kimondani.”

Nem volt könnyű a kórházból hazamennie sem. „Én örültem. Meggyógyítottak! De sok mindenki eltűnt mellőlem” – idézi fel a legnehezebb pillanatokat a színész.

A teljes interjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top