Sztárok

A Séfek séfe győztese elárulta, mihez kezd a nyereményével

Bánszki Bence úgy lett első, hogy egyszer ki is esett.

Tízmillió forint és egy kéthetes franciaországi szakmai továbbképzés: azután, hogy megnyerte a TV2 Séfek séfe idei évadját, ezzel jutalmazták a győztes Bánszki Bencét, aki bár noha egészen pici korától kezdve vendéglátós szeretett volna lenni, egyáltalán nem volt biztos benne, hogy megnyerheti a műsort.

Annál is inkább, mert a Séfek séfe előtt két évig még csak nem is főzött: árubeszerzőként dolgozott ugyanis a Costes Michelin-csillagos éttermében. „Két évvel ezelőtt megszűnt a konyhás pozícióm, de felajánlották az árubeszerzőit, én pedig örömmel elfogadtam. De persze főzni imádok jobban, amit szerintem nem lehet munkaként csinálni” – idézi a Bors Bánszki Bencét.

Bence ráadásul hamar ki is pottyant a versenyből: a szigorú zsűri ugyanis nem találta őt elég jónak. Végül szó szerint visszafőzte magát a versenybe, innentől kezdve pedig meg se állt a fődíjig. „Az elődöntők környékén fogtam csak fel, hogy talán nekem is van esélyem megnyerni a versenyt” – árulta el, majd hozzátette, most nem is tud másra gondolni, csak arra, milyen hatalmas lehetőség számára a kéthetes francia tanulmányút.

A győztes azt is elmondta, mihez kezd a tízmilliós pénznyereménnyel: tartalékolni szeretne belőle, a gasztronómiai tudását gyarapítani, és egyszer talán saját éttermet nyitni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top