Sztárok

Földes Eszter meztelenül tüntet az állatok jogaiért

A színésznő a Szőrmeellenes Liga „Inkább vagyok meztelen” kampányának kedvéért dobta le a ruháit.

Földes Eszter, a Mintaapák című sorozat sztárja meztelen fotót osztott meg magáról az Instagramon. A színésznő nem öncélúan vetkőzött le, a Magyar Szőrmeellenes liga „Inkább vagyok meztelen” kampányának keretében állt ki az állatok jogaiért. A kampány célja, hogy minél kevesebben vásároljanak állati prémből készült vagy valódi szőrmével díszített ruhákat Magyarországon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Színésznőként lehetőségem adódik sokak "bőrébe bújni". Ahhoz hogy jó színésznő lehessek, meg kellett tanulnom az örömüket vagy fájdalmukat átérezni, úgyhogy azonosítom azok forrását. Azok akik szőrmét viselnek, olyan állatok bőrébe bújnak, akiknek a fájdalmáról nem akarnak tudomást venni." @szormeellenesliga Folytatjuk az "Inkább vagyok meztelen..." kampányunkat, amelyben először 10 napon keresztül bemutatunk 10 fényképet. Közszereplők, sportolók, színészek, zenészek, modellek és aktivisták vállalták pro bono, hogy nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé. Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni. A kampányról további információkat a kommentben szereplő linken találtok. A fényképen szereplő Földes Eszter színésznő hihetetlen empátiával rendelkezik és tisztában van az állatvédelmi problémákkal, amelyek ma Magyarországon vannak. Bár mint a lakosság nagy részének, neki sem volt fogalma arról, hogy idehaza léteznek prémfarmok; amikor megtudta tőlünk, hogy több tízezer állat szenved ilyen farmokon, habozás nélkül igent mondott felkérésünkre. Meglepett minket alázata és odaadása ügyünkhöz, idejét és erőforrásait nem sajnálva dolgozott velünk, hogy a maximálisat hozza ki a fotózásból. Hálásak vagyunk, hogy megismerhettük őt és azt, hogy vállalta ezt a komoly kihívást annak ellenére, hogy anyaként és színésznőként is helyt kell állnia.

Földes Eszter (@foldes_eszter) által megosztott bejegyzés,

„Színésznőként lehetőségem adódik sokak bőrébe bújni. Ahhoz, hogy jó színésznő lehessek, meg kellett tanulnom az örömüket vagy fájdalmukat átérezni, úgyhogy azonosítom azok forrását. Azok, akik szőrmét viselnek, olyan állatok bőrébe bújnak, akiknek a fájdalmáról nem akarnak tudomást venni” – írta Földes Eszter a kép alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top