Sztárok

5 dolog, ami meglepő az Emmy-díjas Gera Marinával kapcsolatban

Gera Marina mindent megtett, hogy az Örök tél című film hangulatát átérezzék a nézők.

Magyar győzelem született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Marinát a Szász Attila rendezte Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást a rangos nemzetközi televíziós versenyben. 

Bár több filmben is játszott már, igen keveset tudunk Gera Marináról, akinek egyébként nem fontos, hogy szerepeljen a címlapokon. A színésznő a film tavalyi premierje után olyan titkokat is elárult a forgatásról, amiket csak a stáb tagjai élhettek át.

Borzasztóan hideg volt

A Gera Marina és Csányi Sándor főszereplésével készült filmet nagyon hideg időjárásban forgatták, több hónapon keresztül. A színésznő elmesélte, hogy amikor a karaktere, Irén a jegygyűrűjét a szájából kivette, annyira remegett a keze, hogy majdnem kiverte a fogát. Az is kiderült, hogy elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, annyira fázott. 

„Nehéz forgatás volt, nagyon hideg volt, ezt nem kellett játszani. Amellett, hogy nehéz körülmények között voltunk, mint színész, könnyítés volt, hiszen nem kellett arra koncentrálnom, hogy a hideget is átadjam” – mesélte a FIX TV műsorában Gera Marina. 

Lelkileg megterhelő feladat volt

„Lelkileg is komoly felkészülést igényelt, mert azt nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet a gulagon, de azt igen, hogy milyen lehet, hogyha nem látja az ember a gyermekét, a rokonait, a szeretteit, és nem tudja, hogy mikor térhet haza, ha egyáltalán hazatérhet, hiszen itt az embereket nem megölték, hanem hagyták őket meghalni” – mesélte a színésznő a Kult’30 című műsorban. 

Sokat fogyott a szerep kedvéért

Amikor megkapta a szerepet, komoly felkészülési időszak vette kezdetét, hiszen még a forgatások előtt kiadták a feladatot, hogy le kell fogynia. „Két évvel ezelőtt forgattuk a filmet. Nekem le kellett fogynom a szerep miatt” – emlékezett vissza Gera Marina Nacsa Olivér műsorában.

A Tátrában forgattak

Ahhoz, hogy autentikus legyen a film, hegyekben, hóban kellett forgatni, erre azonban csak rövid idejük volt. „Nagyon hideg volt, belefagyott a cipőbe a lábam, meg is kellett állnunk egy időre. Ott volt egy érzetünk arról, hogy mi meghaltunk volna, ha ezt az egészet nekünk kellett volna végigcsinálni” – mesélte a színésznő. 

Sok időbe telt visszatalálni a saját életéhez

A film témája borzasztóan megterhelő, a ma élő embereknek fogalmuk sincs, milyen körülmények között éltek sokan. Marina állítja, több hónapba telt, míg visszatalált magához, és nem a filmbéli jelenetek jártak a fejében.

„Ez egy nagyon érzékeny téma, nehéz volt visszajönni ebből. A forgatás után az is feladat, hogy megpróbálj abból kijönni. Persze, mi ezt tanultuk, és vannak erre praktikák, de nem könnyű. Az embernek a lelkével türelmesnek kell lennie. Elég hosszú idő volt. A bemutatón, ami a forgatások után egy évvel volt, még előjöttek az emlékek. Megláttam pár jelenetet, és az idegrendszerem visszakapcsolt” – magyarázta Gera Marina.

Rike Schmid és Diego Klattenhoff Gera Marina mellett a Nemzetközi Emmy-díjátadón: Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top