Kicserélődött A Dal zsűrije – Apáti Bence és Pély Barna kaptak helyet

nlc | 2019. December 17.
Kiderült, kik zsűrizik A Dal 2020-as produkcióit.

Pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy nem indulunk a 2020-as Eurovíziós Fesztiválon, ettől függetlenül lesz A Dal verseny. A Duna Televízió a 2020-as műsorban az év magyar slágerét keresi, a show 9. évada pedig számos újítással és meglepetésekkel várja a zenészeket és a nézőket.

Az újítás többek között a zsűriben is megmutatkozik, hiszen Apáti Bence és Pély Barna csatlakoznak Nagy Feróhoz és Vincze Lillához, míg Both Miklós és Mező Misi távoznak. Nemrég elárulták a szervezők, hogy idén rekord született, hiszen 559 dalból kellett kiválasztaniuk a legjobb 30-at, amelyek bekerülnek a televíziós műsorsorozatba. A nevezett dalok széles műfaji skálán mozognak, és vannak teljesen új előadók a már jól ismert szerzők mellett.

A kilencedik alkalommal látható dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2020 legjobb dalszövegírója”, „A Dal 2020 felfedezettje” és „A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele” elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

Fehérvári Gábor Alfréd immár harmadszor vezeti majd a műsort, társa Rókusfalvy Lili lesz, akit először láthatnak majd a nézők A Dal műsorvezetőjeként.

A Dal 2020 mezőnye pedig így áll össze: 

Exit mobile version