Sztárok

A Dal 2020: Rácz Gergő és Orsovai Reni duója lett Az év magyar slágere

A Dal 2020 ma esti döntőjében eldőlt, hogy Rácz Gergő és Orsovai Reni duója nyerte el Az év magyar slágere címet. A végső győztes énekespár 75 millió forintot nyert.

A Dal 2020 március 7-i döntőjében 8 produkció mérkőzött meg a Magyarország legjobb dala címért. A február 22-i első elődöntőből a Fatal Error (dalának címe: Néma), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd) és a Tortuga (Mámor tér 3.), míg az egy héttel későbbi, második elődöntőből a Turbo (Iránytű), Ember Márk (Tovább), a Nene (Későre jár), valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért) jutott a fináléba.

A 8 döntős produkció elhangzása után első körben a zsűritagok szavaztak: 4, 6, 8 és 10 pontokat adhattak az egyes előadásokra. Akik a zsűripontok alapján az első 4 helyen végeztek, A Dal 2020 Top4 döntőjébe kerültek: Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Turbo együttes (Iránytű), a Nene zenekar (Későre jár) – amelyben ugyancsak Orsovai Reni énekel – és Ember Márk (Tovább).

Miután megszületett a Top4 mezőnye, második körben már a nézők döntöttek a finalistákról, és a szavazatok nyomán:

Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól című dala) nyerte el A Dal 2020 Az év magyar slágere címet.

Íme A Dal 2020 győztes dala:

A Dal 2020 döntőjében az is kiderült, hogy Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című dalának akusztikus verziója nyerte A Dal Akusztik online szavazást is, és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését.

Két másik különdíjat már az előző adásokban átadtak: a zsűri döntése alapján A Dal 2020 Felfedezettje a Tortuga, A Dal 2020 Legjobb Dalszövegírója pedig Molnár Tamás lett, utóbbi Pál Dénes Készen állsz című versenydaláért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top