Sztárok

A Dal 2020: Rácz Gergő és Orsovai Reni duója az első elődöntőt is megnyerte

Négyen már döntősök. Rácz Gergő és Orsovai Reni dala ismét tarolt.

Akusztikus elődöntőkkel folytatódott szombaton A Dal 2020. A 3 előválogatóból továbbjutott 18 előadó közül kilencen léptek színpadra az első elődöntőben.

Az első elődöntőben a Fatal Error (dalának címe: Néma), a HolyChicks (Pillangóhatás), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), Nági (Freedom – Felszállok a gépre), Nagy Bogi (Maradok), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.) és Varga Szabolcs (Pillanat) mutatta be versenydalának akusztikus változatát.

Mivel a legkevesebb összesített zsűripontja a HolyChicks (Pillangóhatás) együttesnek volt, még az első körös szavazás előtt búcsúznia kellett.

A Dal 2020 3. válogatóját megnyerő Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól) 39 zsűriponttal elsőként jutott tovább a döntőbe.

Az első körös szavazás végén Varga Szabolcs kapta a legkevesebb nézői szavazatot, így számára is véget ért A Dal.

A második körös szavazás eredményeként Varga Szabolcs barátnője, Nagy Bogi (Maradok), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), valamint Nági (Freedom – Felszállok a gépre) is kiesett.

Az első elődöntőből ők jutottak be A Dal 2020 döntőjébe:

1. Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól)

2. Takács Nikolas (Csendbeszéd)

3. Fatal Error (Néma)

4. Tortuga (Mámor tér 3.)

A szombati adásban az is kiderült, hogy kinek ítélte a zsűri A Dal 2020 Felfedezettje különdíjat, amelynek nyertese a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapja: a Tortuga együttes lett a díjazott.

A 2 elődöntőből összesen 8 versenyző kerül a március 7-i döntőbe, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top