nlc.hu
Sztárok
Ezeket a szinkronszerepeket imádtuk Gesztesi Károlytól

Ezeket a szinkronszerepeket imádtuk Gesztesi Károlytól

Jellegzetes hangja volt. Gesztesi Károly szinte minden egyes szinkronja klasszikus.

Szombat délután jött a hír, miszerint tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly. A színész 56 éves volt, halálát eddigi információk szerint infarktus okozta. 

Gesztesi már a harmincas éveiben járt, amikor ismert színészből közismert híresség lett, ez részben köszönhető volt annak, hogy a 2000-es évek elején összejött Liptai Claudia színésznővel, illetve híressé vált a Shrekből, miután a főszereplő Ogre szinkronhangja lett. Ide is emelünk ebből egy részletet: 

Jellegzetes hangját lehengerlően ügyesen használta, aki magyarul látta a Ponyvaregényt, nyilvánvalóan emlékszik arra a jelenetre, amiben a rendező Quentin Tarantino magára is osztott egy szerepet. Gesztesi hangja csak ekkor hallható.  

Gesztesi összesen hat alkalommal szinkronizálta Sylvester Stallonét, a filmek közül a Rocky negyedik része és a Túl a csúcson a legismertebb.

De ha már izomkolosszusok: Stallone egyik hollywoodi utódját, Vin Dieselt is szinkronizálta például a XXX-ben, ahol Diesel a megállíthatatlan és agyafúrt ügynököt, Xander Cage-et alakította. 

Gesztesi állandó szinkronhangja volt még Forest Whitakernek többek közt Az utolsó skót királyban vagy a Szellemkutyában.

Gesztesi Károly nemcsak szinkronizált, orgánumát énekesként is kamatoztatta. Remekül zongorázott és énekelt. 

Budapest, 2012. augusztus 14. Gesztesi Károly színész zongorázik és énekel D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában (Fotó: MTVA /Zih Zsolt)

És lemezt is adott ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top