Sztárok

Dundi kislányból vérbeli díva – Radics Gigi látványos átalakulása most is népszerű téma

Nagyon fiatalon lett ismert énekesnő Radics Gigi, így hamar fel kellett nőnie. A kritikák közül megtanulta kiszűrni azokat, amelyekből építkezni tud, és talán éppen ezért tud ilyen hatalmas energiákat megmozgatni, amikor a színpadon áll.

Piszkosul fiatalon, alig tizenkét évesen került a rivaldafénybe, és ennek köszönhetően, már húszévesen az X-Faktor mentora lett Radics Gigi, akinek magyar előadóként sikerült betámadnia az amerikai slágerlistákat. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben vele kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi – X-Faktor

Radics Gigi Tóth Gabit váltotta, amikor 2017-ben csatlakozott az X-Faktor mentorcsapatához. Az énekesnő a hetedik és a nyolcadik évadban volt a műsor legfiatalabb ítésze. „Azt hiszem, ez lesz életem eddigi legnagyobb bulija” – mondta az első adás előtt Gigi, bár akkor még nem tudhatta, hogy egy évvel később Moment című dala felkerül az amerikai Billboard Dance/Club slágerlistára. Hogy a kettő közül melyik volt élete legnagyobb bulija, annak persze csak ő a megmondhatója, de akárhogy is, Gigi úgy döntött, hogy a kilencedik évadot már nem vállalja, és bejelentette a távozását az X-Faktorból.

ByeAlex és Radics Gigi a 2017-es X-faktorban (Fotó: Birton Szabolcs)

„Mentornak lenni nemes feladat, de sok forgatási idővel, riportokkal, castingokkal, stúdiómunkával, próbákkal és éjszakákba nyúló meetingekkel jár. Így a saját pályámat háttérbe kellett szorítanom, sok felkérésnek nem tudtam eleget tenni, de ez most megváltozik”mondta a Blikknek akkor. Helyét Dallos Bogi vette át a műsorban.

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi – Megasztár

2008-ban rendezték meg a Megasztár negyedik évadát – ebben a szezonban ismerhettük meg Fekete Dávidot, Tóth Lüszit, Hient, és ebben diadalmaskodott Király Viktor. A műsorvezetők Till Attila és Szekeres Nóra voltak, a zsűriben pedig Eszenyi Enikő, Mester Tamás, Friderikusz Sándor és Fenyő Miklós ültek. Ide jelentkezett az akkor tizenkét éves Radics Gigi, aki azonban a legjobb kétszázból már nem jutott tovább. Gigi nem adta fel, és négy évvel később újra jelentkezett a hatodik (és egyben utolsó) Megasztárba. Tizenhat éves volt ekkor, és nemcsak hogy a döntőig menetelt, de Szakos Andrea felett diadalmaskodva meg is nyerte a tehetségkutatót.

Radics Gigi a Megasztár-házban, a műsor indulásakor, 2012-ben (Fotó: Leéb Ádám)

Gigi egyébként hatalmasat változott a négy év alatt. Erről korábban így mesélt a BEST magazinnak: Köztudott, hogy kislányként duci voltam. A karrierem érdekében fejben kellett eldöntenem, hogy életmódot váltok. Ebben a szüleim nagyon sokat segítettek. Nálunk vidéken a szívélyes vendéglátás a divat, mindennap volt alkalom az evésre. Miután eldöntöttem, hogy nem eszem több töltött káposztát, lecsökkentettem az édességadagot is, elhagytam a fehér kenyeret, és sportolni kezdtem. Sokszor sírtam, és a feladás közelébe jutottam, amikor róttam a köröket a házunk körül, de végül megcsináltam, és a hatodik Megasztárra már közelített az az alak is, amit elképzeltem magamnak. Azóta is nagyon tudatosan étkezem, sportolok mindennap.”

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi családja

A négytagú család Endrefalván élt. Gigi tehetségére az édesapja figyelt fel, amikor a gyermeke még csak hatéves volt. Két évvel később a kislány már fellépett egy zenekarral, majd jött a Megasztár, és a család élete teljesen megváltozott. Amikor megnyerte a tehetségkutatót, az egész családja Budapestre költözött – tették ezt azért, hogy a kétségtelenül különleges hangú, tehetséges fiatal lány karrierje beinduljon, és ne kallódjon el, hiszen sajnos volt ilyenre példa néhány énekes esetében. Édesapjával és édesanyjával is nagyon szoros a kapcsolatra, erről korábban így mesélt:

„Néha összekapunk. Ha nem értünk egyet anyuval, akkor veszekszünk. Érdekes, vele többször előfordul, mint apuval. Ez biztos azért van, mert anyuval nagyon hasonlítunk egymásra. Mindketten makacsak és nagyhangúak vagyunk, de ezek a viták soha nem tartanak sokáig.”

Giginek egy öccse is van. A húszéves Tomi leginkább a fotózás szerelmese, így gyakran készít profi képeket énekesnő nővéréről, amiket meg is találhatunk az Instán, sőt Gigi több klipjét is ő rendezte. „Azok a fajta tesók vagyunk, akik nem mondják ki, hogy szeretik egymást, de mind a ketten tudjuk, hogy szeretjük egymást. A mai napig egy kicsit csipkelődünk.”

Radics Gigit testvére, Tomi fotózza a Városligeti-tónál (Fotó: Schumy Csaba)

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi – gyerek

A huszonhárom éves Radics Giginek nincs gyereke, sőt olyan interjút sem nagyon találni, ahol a családalapításról beszélne. Egyszer azonban ezt mondta: „Mi a családdal négyen vagyunk erősek és bármire képesek így együtt. Az biztos, ha lesznek gyerekeim, úgy akarom őket nevelni, ahogy a szüleink minket.”

A munkája miatt sem nagyon foglalkozott eddig a magánéletével, de annyi már kiderült, hogy ő a párkapcsolatokat nagyon komolyan veszi, még ha a humort tartja is az egyik legvonzóbbnak egy férfiban, és ő maga is sokszor viccel üti el, amikor a párkeresésről, szerelemről kérdezik. „Minden férfi álma vagyok, ugyanis szerintem én vagyok az egyetlen nő, aki nem szeret vásárolni” – mondta a Családvarázs egyik epizódjában

Gigi és családja a Megasztár 6. fináléjában (Fotó: TV2)

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi – Himnusz

Ha valaki az ünnepi kajakóma után nem olvasta volna a híreket, annak felelevenítjük, hogy miért is kerestek annyian január első napjaiban Radics Gigi és a Himnusz párosításra. Az történt, hogy a Life TV-ben szilveszterkor az énekesnő sajátos módon adta elő Magyarország himnuszát – leginkább arra hajazott a produkció, amikor Beyoncé vagy Lady Gaga énekli az amerikai himnuszt a különböző sporteseményeken. Nincs ebben semmi extra 2020-ban, az USA-ban a közönség értékeli is az ilyesmit, nálunk viszont mégis bírálták Gigit a közösségi oldalak hozzászólói, amiért „túlságosan széthajlítgatta a dalt”. Akárhogyan is, még ByeAlex is Gigi védelmére kelt.

„Láttam, hogy Gigit sokan támadják a Himnusz előadása miatt. Mindig is nagyra becsültem Gigi tudását. Alig akad olyan énekesnőnk/énekesünk itthon, aki a közelében van annak, ahogy ez a 23 éves lány énekel. Hallottam, ahogy Gigi énekel a videón. És azt írják »széthajlítgatja«? Ismerem Gigit. Annyi alázat van benne, mint senkiben körülöttem! Nagyon nagy fegyelemmel énekel. Mindig odavagyok attól, ha meghallom a hangját. Zseniális tehetség van a kezünkben, mégis (nemcsak emiatt, hanem egyébként is) azt látom, hogy sokszor bántják ezt a fiatal, kedves embert. Én büszke voltam rá. Vagyok is. Nagyon-nagyon nehéz a Himnuszt énekelni. Én nem egy feladat teljesítését, hanem valódi alázatot, szeretetet éreztem Gigi hangjában. Ti is szeressétek, becsüljétek őt!”

Amire a legtöbben keresnek: Radics Gigi – twerk

Kezdjük egy twerkgyorstalpalóval: a twerk a fenékrázás egy különleges formája. A helyes kivitelezéshez a feneket ki kell tolni, majd olyan gyorsan rázni, ahogyan csak bírjuk, közben végig terpeszben állva, és kicsit előrehajolva. A popkultúrában először a nyolcvanas években jelent meg, az elmúlt hét évben pedig szinte minden énekesnő legyártott egy twerkelős videót.

Radics Gigi már a 2017-es X-Faktor válogatóján megcsillogtatta a twerktudását, amikor az egyik versenyző produkciója közben fölpattant a zsűriasztaltól, és táncolni kezdett – az énekesnő olyan szexin mozgott, hogy még Puskás Peti és Gáspár Laci is rácsodálkozott. Előadása után a Borsnak azt nyilatkozta, hogy már sokkal felszabadultabb nő a színpadon, mint korábban. „Én alapvetően élvezem a táncot, és ha otthon latin zenékre táncolok, az még kardioedzésnek is jó” – mondta akkor.

A twerkkirálynő Radics Gigi még 2018-ban is lenyomott egy szexi riszát az RTL tehetségkutatójában – mi több, egyenesen twerkpárbajra hívta kollégáját, ByeAlex pedig nem tudott neki nemet mondani. A versenyt Puskás Peti közvetítette.

2019-ben Gigi zsűritagként már nem vett részt az X-Faktorban, de vendégelőadóként fellépett az egyik adásban az új dalával – akkor csillogó, aranyszínű ruhájában és combig érő flitteres csizmájában rázta meg a fenekét. Mi azt mondanánk, hogy Beyoncé és Nicki Minaj keresztgyereke is lehetne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top