Sztárok

Gombos Edina férje, Alberto: „Szeretem Magyarországot, de nem azért, mert jók voltak hozzám az emberek”

Háromnapos ünnepet kihasználva utazott el Gombos Edina és a családja egy kicsit vakációzni, és az út során készített videóból egy régi történetre is fény derült. Alberto elárulta, miért hagyták el Magyarországot.

Hallatszik Gombos Edina lelkes megjegyzéseiből, mennyire odavan a floridai Naples városért, ahova most a család elutazott az ottani ünnepi hosszú hétvégén. Mint kiderült, korábban az volt a terve a férjével, hogy itt telepszenek le, de végül Florida keleti oldalán kezdtek új életet. 

Az Aktív egykori műsorvezetője tavaly októberben indította el a saját YouTube csatornáját, amelyben megmutatja, hogyan élnek az Egyesült Államokban. Már kiderült, hogy a gyerekek folyékonyan beszélnek három nyelven, a kis Matteo például a legutóbbi videóban villámgyorsan váltott magyarról angolra, amikor a papucsával bajlódott. Alberto pedig könnyen megtalálja a hangot mindenkivel, és a Mexikói-öbölnél készült videóban például éppen Magyarországról beszélt, miután belebotlottak több magyarba.

Gombos Edina családja: Alberto, Matteo és Miri (Fotó: YouTube)

Egy korábbi alkalommal Alberto megemlítette már, hogy hiányzik neki ez az ország, amit sokan félreértettek, és azt gondolták, Edina erőltette rá a férjére az amerikai életet. 

„Lehet, hogy nem jól magyaráztam. Az egy dolog, hogy hiányzik nekem Magyarország, ott laktam tizenhárom évet, szóval nyilván hiányzik” – kezdte Alberto, aki a felesége szerint azért nem mondott soha negatív történeteket, mert igazi úriember.

„Igen, hát tizenhárom évig éltem ott, és tizenöt évig kaptam a pofonokat, nem tudom, hogy ezt most lehet-e érteni. (…) Én az országot nagyon tisztelem. A magyar föld nekem tényleg egy csoda, de én tizenhárom évig voltam ott, és a magyarok nem fogadtak engem jól. Én úgy éreztem, nem fogadtak el. Persze, nagyon aranyos emberek is vannak, mint mindenhol a világon vannak jó és rossz emberek, de én nem tudok Németországról vagy Hollandiáról beszélni, mert nem ott laktam.”

Alberto volt egy ideig Londonban, és a családjából sokan Spanyolországban élnek, ezért van egy képe az európai életről, szerinte egyszerűen nem vagyunk egy multikulturális ország, hanem egy nagyon zárt közösség, ahol nehezen fogadnak el idegeneket. 

„Nem azért jók az emlékeim Magyarországról, mert aranyosak voltak az emberek, nem erről híres a hely, de én nagyon szeretem. Semmi keserűség nincs bennem, imádom, holnap is tudnék ott lakni, de nem azért, mert a magyarok valami jót csináltak, hogy én jól érezzem magamat ott. Ilyen nem volt soha. (…) Hálás vagyok, mert ez az ország adta nekem a feleségemet, a gyerekeimet, adott nekem állampolgárságot, és egy új életet konkrétan. Adott nekem két magyar gyereket, magyar feleséget, keresztanyát, keresztapát, anyóst, apóst, ezért nagyon tisztelem Magyarországot, de nem azért, mert velem cukipofák voltak az emberek.”

Flordiában Albertót megbecsülik a munkahelyén, tud fejlődni, és anyagi biztonságot teremt a családjának, ami a férfinak nagyon fontos. Később pedig egy kicsit viccesebb irányt vett a beszélgetés, mert kiderült, hogy míg Edina a meleget szereti, Alberto imádja az itteni hűvösebb klímát és a beszélgetésbe Matteo is bekacsolódott. 

„Én szeretem Magyarországot, mert én nem szeretem a meleget” – majd a kisfiúhoz csatlakozva az is kiderült, mit szeret a házaspár nagylánya, Miri. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top