nlc.hu
Sztárok
Jogerősen elítélték Kökény Attilát, komoly pénzbüntetést kapott

Jogerősen elítélték Kökény Attilát, komoly pénzbüntetést kapott

Közleményt adott ki a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – szúrta ki a Blikk.

A vád szerint többen külföldről hoztak be árukat, ruházati és egyéb vámköteles termékeket, ám – a pénzügyőröket megvesztegetve – nem fizették meg a kötelező vámot. A vádlottak között Kökény Attila is ott volt, aki bevallotta, hogy benne volt, de örült, hogy felfüggesztett börtönbüntetés helyett csak pénzbírságot kell fizetni. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből kiderült, hogy elég nagy összegre büntették. 

„A Központi Nyomozó Főügyészség 2017. évi eredményes vádemelését követően a Fővárosi Ítélőtábla napokban kihirdetett ítéletével a vesztegetést megvalósító zenészt összesen 1.000.000 Ft pénzbüntetésre ítélte. A médiában ismert zenész 2014. évben 80.000 Ft készpénzt biztosított társainak, hogy azok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrt azért vesztegessék meg, hogy a Törökországból hamis márkajelzésű ruházati termékekkel vámellenőrzésre jelentkező felesége poggyászait ne ellenőrizze” – áll a közleményben. 

Kökény Attila két nappal ezelőtt nagypapa lett, de a bírósági döntés valószínűleg beárnyékolja a napjait. Ahogy mondta korábban, örül, hogy ennyivel megúszta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top