Sztárok

Több mint félmilliárdból készülhet film Hosszú Katinkáról

A dokumentumfilm premierjét a mozikban tartják majd, várhatóan idén karácsony körül.

A Nemzeti Filmintézet (korábban Filmalap) 559,7 millió forinttal támogatja a Hosszú Katinkáról készülő portréfilmet – írja a napi.hu.

Az egész estés dokumentumfilm bemutatja  a harmincéves, háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok úszónő pályafutását, akit világszerte Iron Ladyként ismernek. A rendezői székben Pálinkás Norbert ül majd, a forgatókönyvet Köbli Norbert írja, a vezető operatőri feladatokat Nagy András látja el.

Hosszú Katinka portréfilmje 2020 karácsonyára készülhet el (Fotó: Getty Images)

A forgatás februárban kezdődik, és várhatóan 65 napig tart, többek között bemutatva Hosszú Katinka felkészülését a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra. A stáb Japánba is követi majd a sportolót. A film Katinka munkacímen készül és várhatóan 2020 karácsonyán tarthatják majd a premiert valamelyik moziban. 

A dokumentumfilm mellett a Nemzeti Filmintézet 450 millió forinttal támogatta Gauder Áronnak, a 2004-ben bemutatott Nyócker! rendezőjének legújabb, francia koprodukcióban készülő, Minden a rokonom című animációs filmjét is, de 175 illió forinttal járultak hozzá A béke követei című dokumentum-játékfilm gyártásához is, amely Trianonról szól majd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top