Sztárok

Meghalt Kirk Douglas, 103 éves volt a színészlegenda

Kirk Douglas több mint 80 filmben szerepelt több évtizeden átívelő színészpályáján.

103 éves korában meghalt Kirk Douglas hollywoodi színészlegenda, a Spartacus című film főszereplője. Halálát fia, Michael Douglas jelentette be a Facebook- és az Instagram-oldalán.

Kirk Douglas egy 2008-as felvételen Beverly Hills-i otthonában – Fotó: Bob Riha, Jr/Getty Images

Mint írta, óriási fájdalom neki és testvéreinek, hogy meghalt Kirk Douglas. „A világnak egy legenda volt, egy színész a mozi aranykorából, egy emberbarát, aki elkötelezett híve volt az igazságnak, amiben hitt mérvadó lett mindannyiunknak (…) Azonban nekem és testvéreimnek, Joelnek és Peternek egyszerűen az apánk volt.”

Douglas kivándorolt orosz zsidók gyerekeként született 1916-ban az Egyesült Államokban, a New York állambeli Amsterdamban. Több mint 80 filmben szerepelt több évtizeden átívelő színészpályáján. A Lawrence Egyetemen és a Drámai Művészetek Akadémiáján tanult. Színészi pályája a 30-as években kezdődött, akkor vette fel a jól hangzó Kirk Douglas nevet.

A II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált, de megsebesült, és leszerelt. Folytatta a színészi pályát, amelynek hamar az élvonalába került. Filmes szerepeiben volt drámai hős, megszemélyesített romantikus és modern alakokat, de szerepelt westernekben is. Számos Oscar-jelölést kapott, végül félévszázados filmes karrierjét a tiszteletbeli Oscar-díjjal jutalmazták.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top