Sztárok

Idén is nagy dobásra készül a Pilvaker-csapat, erős a fellépők listája

A Red Bull Pilvaker március 15-én este ismét zenével és költészettel tölti meg a Papp László Budapest Sportarénát.

Március 15-én este megint beköltözik az Arénába a Red Bull Pilvaker csapat, hogy úgy ünnepeljen, ahogy már 2012 óta teszi: zenével, színházzal, költészettel, mindezt telt ház előtt. A repertoár idén hét új dallal bővül, amelyek közül az elsőt, az Egy estém otthon című dalt már tavaly októberben megismerhette a nagyközönség. Most itt a legújabb debütáló videója, Szakács Gergő, Fura Csé és Sub Bass Monster Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versét gondolták újra. 

„Már két éve megszületett a refrén dallama a fejemben, nagyon örülök neki, hogy idén már az egész dalt előadhatjuk. Radnóti Miklós verse nagyon komoly, szerettük volna a mondanivalóját megőrizni, de olyanná tenni, hogy csak hallgatva is élmény legyen, de belegondolva a sorokba mást is tudjon adni” – fejtette ki Szakács Gergő, a Follow the Flow énekese.

A Pilvaker kilencéves története alatt most először nyúl női költő verséhez. Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, valamint Füstös Bálint, a zenekar gitárosa JumoDaddy-vel együtt dolgozták fel Kaffka Margit Pogány imádság című versét. „A nőknek ugyanúgy szerepe volt a forradalomban: nemcsak hátországként és támaszként vettek részt benne, hanem nagyon sokan álruhába öltözve katonának adták ki magukat, és ugyanúgy helytálltak, mint az akkori férfiak. Ezzel a verssel és a hozzá született dallal szerettem volna felhívni a figyelmet még jobban a női költők létjogosultságára, illetve azokra a női erőkre, amikre bármilyen formában nagyon nagy szükségünk van” – mesélte a rendhagyó dal kapcsán Lábas Viki.

Fotó: Ádám Bertalan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top