nlc.hu
Sztárok
Pataki Zita: „Nem üres most a gyerekszobánk!” – Hozzájuk költözött Hanni, de nem csak ez változott

Pataki Zita: „Nem üres most a gyerekszobánk!” – Hozzájuk költözött Hanni, de nem csak ez változott

Az RTL Klub időjósa teljesen lezárta a múltat, és elfogadta, hogy nem lesz már saját gyereke. Sokan azonban reménykednek, és drukkolnak Zitáéknak, amit ő mindig mosolyogva fogad. Pataki Zita az nlc.-nek arról mesélt, mennyi mindent tanult az elmúlt időszakból, és abba is beavatott minket, hogyan éli a hétköznapjait.

Tíz lombik után, az Utolsó lombik című vlogsorozat végén egy ország sírt veled. Hogyan fogadtad azt a támogatásdömpinget, amit kaptatok?

Érdekes, mert sokan a mai napig drukkolnak nekünk, hogy ha nem is lombikkal, de természetes úton összejön majd a baba. Mivel elmúltam negyvenhat éves, ezért a lombikról végképp le kellett mondanunk, nem is csinálnak már ilyen korban beültetést. Annak pedig, hogy spontán megfoganjon egy baba, nagyon-nagyon kicsi az esélye nálam. Van egy súlyos petevezeték elzáródásom, és emiatt szinte reménytelen az esetem. Persze nagyon jólesik az emberek támogatása, de én már elengedtem ezt, és köszönöm szépen, jól vagyok. Optimistán állok a világ elé, a mindennapjaimban emiatt nincs bennem szomorúság.

Hogyan sikerült az elengedés?

Amikor kiderült a sikertelenség, úgy döntöttünk Atival, hogy azonnal veszünk egy repülőjegyet oda, ahol még soha nem jártunk. Egy saját terápián gondolkodtunk, egy olyan terápián, amely legalább olyan sokkoló, mint az, hogy nem lehet gyerekem. Vietnámra esett a választásunk, és nagyon jól döntöttünk. Az első két nap sírdogáltam, és sok helyi gyereket fotóztam, aztán észrevettem, hogy mindez természetesen elmarad. Nagyon szeretek utazni, túrázni, új utakat felfedezni. Ennek öröme nagyobb lett, mint a szomorúságom. Ráadásul most ketten, egyetlen egy hátizsákkal, ismeretlen helyen tettük ezt úgy, hogy a pillanatban éltünk, nem tudtuk, mit hoz a holnap, hol fogunk lefeküdni, megpihenni… Úgy jöttünk haza, hogy mi is a mi bajunk? Hiszen van egy szép házunk, munkánk, és olyan helyen élünk, ahol szeretünk lenni. Élvezzük az életünket, a szerelmet! 

Megnézem
Összes kép (7)

Szerinted végleg lezártad ezt?

Igen, és ez sok apró dologban is megmutatkozik, de abban is, hogy nem érdekel semmilyen más pótlék. Bár régebben azt gondoltam, hogy az örökbefogadás lehet majd megoldás, de most nem érzek erre késztetést. Nem tudom, hogy változni fog-e ez bennem, tényleg nem. Atival most elég kerek az életünk. 

Nem a procedúrától félsz?

Dolgoztam régen a gyermekvédelemben, örökbefogadási ügyintéző voltam, ezért tudom a menetet, pont emiatt a munka miatt végeztem jogi egyetemet. Számomra a procedúrának sincs negatív értelme. Egyébként tudom, hogy sokakat érdekel, miért nem élünk ezzel a lehetőséggel, sokan fel is teszik ezt a kérdést. Korábban dühített, de már tudom a határátlépőket kezelni. Egyébként az új, ismeretterjesztő vlogunkban is lesz szó az örökbefogadásról, a nevelőszülőségről is. 

Egyelőre kárpótol a kiskutyátok.

Nem, ő nem kárpótol semmit. Már 6 éve velünk van Titusz. Ati és én is úgy nőttem fel, hogy voltak házi kedvencek a családban. Szeretjük az állatokat, számunkra természetes a kutya, macska jelenléte, ugyanakkor ezt is felelős döntési folyamat előzte meg. Bennem született meg először a konkrét igény, de ő sokáig azt mondta, hogy majd akkor lesz kutyánk, ha megvan a családi házunk. Sokáig el is fogadtam ezt az érvelést, de 2013 karácsonyán történt valami. Kovács Dani, az RTL főrendezője kitett egy képet az új, havanese kutyusokról a  közösségi oldalára, én pedig mutattam Atinak a fotót, „Látod, én is pont ilyet szeretnék!”. Ati másnap úgy ébresztett, hogy álmában sétáltatta lenn a parkban a kutyánkat, és nagyon boldog volt. Azt mondta, most már jöhet a kutya. Két nap sem telt el és Titi már itt volt velünk. Nagyon szeretjük! 

Pataki Zita kiskutyája már hatéves (Fotó: Pataki Zita)

Pataki Zita kiskutyája már hatéves (Fotó: Pataki Zita)

Atinak van egy lánya, ő jár hozzátok?

Persze! Rendszeresen. Huszonegy éves, kész nő! Gyerekkorában kéthetente jött hozzánk, mert az anyukájával élt, de most már akkor jön, amikor akar. Soha nem akartam állandóan jelen lenni az életében, inkább az volt fontos, hogy az apukájával legyen nagyon jó, őszinte kapcsolata. Szerencsére már egy éve megtalálta a párját, boldognak látjuk őt. De nagyon érdekes, mert mindig van egy „gyerek” körülöttünk. Néhány hete a keresztlányom költözött hozzánk. Hanni huszonnégy éves, és amiben tudom támogatom őt. Így nem üres most a gyerekszobánk…

Pataki Zita és keresztlánya, Hanni (Fotó: Pataki Zita)

Pataki Zita és keresztlánya, Hanni (Fotó: Pataki Zita)

A férjeddel elkezdtetek egy videóblogot, hogy segítsetek másokon. Nem volt számára nehéz a civil férj oldalról átlépni a rivaldafénybe?

Ati ezt újdonságnak fogta fel, és akkor érezte szükségesnek a vlogkészítést, amikor rájött, hogy ezzel segíteni tudunk másoknak. Úgy érzem, ez az egész kinyitotta a lelkét, és boldogabb lett tőle. És én is. Rengeteg e-mailt kapok a mai napig, leleteket küldenek nekem, hogy nézzem meg, sokan bizonytalanok az orvosukban és számtalan problémát vázolnak fel nekem. Mindenkinek próbálok válaszolni és segíteni.

Mit tanultatok az elmúlt időszakból?

A tanulság sokrétű. A legjobban úgy tudnám leírni, hogy nagyon szerencsés, hogy saját magunkból táplálkozunk, és magunk szabjuk meg az életünk irányát. Az élet adott valamit, mi abból építkezünk. És ezen nem szeretnénk változtatni, nem keresünk számunkra idegen, hiteltelen feladatot. A feladat talál meg minket. 

Csinálnál valamit másképp?

Igen, valószínűleg életmódot váltanék. Mert amióta januártól nem eszünk semmilyen állati eredetű táplálékot iszonyatosan jó lett a közérzetem, a vérképem tökéletes. A magas koleszterinszintem is normalizálódott. Szerintem ezzel kellett volna kezdeni az egészet. Bár akkor is úgy gondoltam, egészséges és helyes az életmódom. De ez már a múlt. Most viszont tényleg figyelünk arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és egészségesen éljünk, ezt is az új vlognak köszönhetjük, hiszen rengeteg, kiváló szakemberrel találkozhattunk. 

Pataki Zita és férje, Attila (Fotó: Pataki Zita)

Pataki Zita és férje, Attila (Fotó: Pataki Zita)

A mozgásra is figyelsz?

Természetesen, ez is hozzátartozik az egészséges életmódhoz. Heti háromszor-négyszer járunk túraszerű sétákra a kutyusunkkal. Ez azt jelenti, hogy öt-nyolc kilométereket is megteszünk egy-egy alkalommal.

A szépségápolásra is nagy gondot fordítasz?

Éppen a minap voltam egy szépészeti beavatkozáson. A szemem alatt volt pár jóindulatú dudor, amit úgy hívnak, hogy syringoma. Ez teljesen ártalmatlan viszont, ha valakit zavar bőrgyógyásznál el lehet gyorsan tüntetni. Nekem fontos volt, hogy eltűnjön, mert nem akarok vakolat sminket feltenni csak azért, mert nem olyan szép néhány helyen a bőröm. Egyébként én ilyen típus vagyok, ha valami zavar, az ellen teszek. Nemrég például nagyon töredezett a hajam, és le is kellett vágni belőle. Nem hagytam annyiban, mert érdekelt, hogy miért is történik ez. Kiderült, hogy a pajzsmirigyem a lombikok miatt kissé furán, olykor alulműködött, jód-, szelén- és D-vitamin-hiányom volt, és ez okozta a tünetet. Azóta emelt adagot szedek ezekből, és teljesen helyreállt a hajam szerkezete. Érdemes odafigyelni a jelekre, amiket a testünk mutat, mert mindenre van megoldás, csak időben kell megtalálni az okokat.

Mire készülsz illetve készültök most Atival, mik a terveitek?

A Meddőnek nyilvánítva vlogunk június közepén ér véget, aztán nyáron elképzelhető, hogy nekiugrok a könyvírásnak. Akkor lesz egy kis szabadidőm, és ez régi vágyam. Emellett elhatároztuk Atival, hogy végre előadásokat fogunk tartani. Az lesz a címe, hogy Felhőtlen PÁR-beszéd.  Szeretném átadni azt a tudást, amit az évek alatt megszereztem. Pszicholingvisztikát tanultam, ám eddig csak cégeknek tartottam előadást, tréninget, most azonban kilépek a nagyközönség elé, ráadásul nem egyedül, hanem egyedülálló módon a férjemmel. A párbeszéd, a párok közötti kommunikáció is fontos ahhoz, hogy boldogok legyünk, ebben is segíthetünk.

Pataki Zitának sok új rajongója lett, értékelik a nyíltságát: 

(Fotó: Pataki Zita)

(Fotó: Pataki Zita)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top