Sztárok

Gyurta Daninak is megvan a véleménye az elmaradt tokiói olimpiáról: „Nem lehetett klasszikusan jó döntést hozni”

Gyurta Dániel szerint jó döntés született.

Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó, az egyik legsikeresebb magyar sportoló a szakágban. Két évvel ezelőtt jelentette be, hogy felhagy a sporttal, élete legnehezebb döntését hozta meg. A világklasszis úszó azóta sportdiplomataként dolgozik a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban, éppen ezért nagy szerepe lett volna a tokiói olimpián, amiről tegnap derült ki, hogy a járványügyi helyzet bizonytalansága miatt 2021-re halasztják.

View this post on Instagram

TOKYO 2021 Ez egy olyan helyzet, amikor nem lehetett klasszikusan "jó" döntést hozni. Sportolók tízezrei készültek arra, hogy megmérettessék magukat nyáron. Egy ország évek óta azért dolgozik, hogy 2 hétig rá figyeljen a világ és a legjobb házigazda lehessen. Mégis van egy valami, ami mindennél fontosabb: az egészség. A sportolók, a nézők, a szervezők egészsége. Úgy érzem, hogy megfelelő döntés született. Az olimpia elmaradása nem jöhetett szóba, de az is látszott a napokban, hogy az eredeti dátummal kapcsolatosan nagyon sok volt a bizonytalan tényező. Bármilyen nehéz volt ezt meglépni, bármennyi anyagi áldozattal is jár ez, bármilyen kompromisszum ez sok sportolónak, bármennyire is furcsa hogy Rió után 5 év telik el a Nyári Játékokig, ez most egy olyan év, amikor sok megszokott dolgot át kell írni, amikor sok elképzelhetetlennek vélt lépést meg kell tenni. 2021-ben pedig ez lesz a hála Olimpiája. Hálásak leszünk azért, hogy ott lehetünk és hogy ez a Nyári Olimpia nem maradt el! Különleges év lesz. Ízlelgessük: Tokyo 2021.

A post shared by danielgyurta (@danielgyurta) on

,,Ez egy olyan helyzet, amikor nem lehetett klasszikusan »jó« döntést hozni. Sportolók tízezrei készültek arra, hogy megmérettessék magukat nyáron. Egy ország évek óta azért dolgozik, hogy 2 hétig rá figyeljen a világ és a legjobb házigazda lehessen. Mégis van egyvalami, ami mindennél fontosabb: az egészség. A sportolók, a nézők, a szervezők egészsége. Úgy érzem, hogy megfelelő döntés született. Az olimpia elmaradása nem jöhetett szóba, de az is látszott a napokban, hogy az eredeti dátummal kapcsolatosan nagyon sok volt a bizonytalan tényező. Bármilyen nehéz volt ezt meglépni, bármennyi anyagi áldozattal is jár ez, bármilyen kompromisszum ez sok sportolónak, bármennyire is furcsa hogy Rió után 5 év telik el a Nyári Játékokig, ez most egy olyan év, amikor sok megszokott dolgot át kell írni, amikor sok elképzelhetetlennek vélt lépést meg kell tenni. 2021-ben pedig ez lesz a hála Olimpiája. Hálásak leszünk azért, hogy ott lehetünk és hogy ez a Nyári Olimpia nem maradt el! Különleges év lesz. Ízlelgessük: Tokyo 2021” – írja a közösségi oldalán Gyurta Dani

Te mit gondolsz az elmaradt tokiói olimpiáról? 

Olvass még Gyurta Daniról az nlc-n:

Gyurta Dani (Fotó: Instagram)

Gyurta Dani (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top