Sztárok

Hajdú Péternek láza volt, és alig érezte az ízeket, de nem tudja, hogy megfertőzte-e a koronavírus

Hajdú Péter február végén a koronavírus-járvány által erősen sújtott osztrák tartományban, Tirolban járt. A producer tünetei koronavírusra utalnak, de egyelőre nem tudja biztosan, hogy elkapta-e a fertőzést.

Három hétig nyomta az ágyat Hajdú Péter, aki arra gyanakszik, hogy elkaphatta a koronavírust. A producer február végén új barátnőjével, Eszterrel Tirolban volt síelni. Már az utazás előtt rosszul érezte magát.

„Influenzás fertőzéssel kezdődött, lázam volt, fájt a torkom, de végül jobban lettem, így elindultunk a tervezett síelésre. A kilencórás autóúton viszont annyira rosszul lettem, hogy éjszaka már a klinikán voltunk” – mesélte a Blikknek Hajdú, akitől az orvosok vért vettek, és mellkasi röntgent is készítettek, de akkor még nem tesztelték. Később derült ki, hogy a tiroli Ischgl a járvány egyik gócpontja.

„Már utazás előtt észleltem, hogy megváltozott az ízlelésem, eleinte mindent sósnak éreztem, a banánt is például, aztán pedig alig éreztem az ízeket” – mondta a producer, aki tünetei miatt február végén a Honvédkórházba ment, ott azonban csak annyit mondtak neki, hogy vírusfertőzése van. Tesztet akkor még nem végeztek, de Hajdú később elment egyre, ami negatív lett. 

„A doki azt mondta, csak két hétre visszamenőleg tudják kimutatni. Amin viszont február második felétől, három héten keresztül átmentem, az arra utal, hogy én is megfertőződtem”  – véli Hajdú Péter. Szívesen elvégeztetne magán egy újabb tesztet, ami hosszabb távra képes kimutatni a vírust. Hazatérte után a háziorvosával is konzultált, aki azt mondja, csaknem biztos, hogy a koronavírust kapta el.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top