Hajós András befogadna az otthonába egy kórházból kitett beteget

nlc | 2020. Április 16.
Példamutató felajánlást tett Hajós András, befogadna egyik szobájába egy kórházból hazaküldött beteget.

„Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból” – ezzel a mondattal tett egy önzetlen felajánlást Hajós András a Facebookján. Mint ismert, a kórházaknak április 15-ig kell ágykapacitásuk legalább 60 százalékát felszabadítaniuk, hogy felkészüljenek a koronavírusos betegek fogadására. Vagyis rengeteg beteget hazaküldenek.

A zenész-műsorvezető elismeri: nem tudja, hogy járványügyi szempontból szabad-e ilyet csinálni, és mivel nem ápoló, nem tudja, biztonságos-e ez, megvalósítható-e a segítsége úgy, hogy ne többet ártson, mint használjon. 

„Nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat.”

Azért ajánlotta fel a segítségét, mert szerinte ennek a felajánlásnak legalább el kell hangoznia, és másoktól is kell érkeznie hasonló felajánlásoknak. Azért, hogy „az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül”.

„Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés – írja. – De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni.”

Kapcsolódó cikkek:

Exit mobile version