Sztárok

Nagyon buja és nagyon harsány: jól tették Peller Károlyék, hogy összeálltak

Nagy energiával vetették bele magukat Peller Károlyék a munkába, ami mindannyiukból szép emlékeket hozott elő.

Dögös képek készültek Peller Károly legújabb lemezéhez, amelyben Peller Anna, Bódi Barbi és Szendy Szilvi is közreműködött. Mindhárom színésznő örömmel dolgozott az április 17-én megjelenő lemezen. 

„Az operett mindig derűt hoz. Ezek a dalok olyanok, mintha mindig is ismertem volna őket…szerintem úgy születtünk mind,hogy már a bőrünk alá kódolták az őseink…a Hosszú az éjszaka című dalt már anno a Színművészetin az Én és a kisöcsém vizsgaelőadásban is énekeltük az osztállyal,és olyan jó most újra eldalolni imádott színész kollégáimmal…a Lesz maga juszt is az enyém című dalt pedig már óvodában is dudorásztam az éppen aktuális kiszemelt csoporttársamnak…elmenekült…nem értem miért…” – emlékezett vissza nevetve Peller Anna, aki Eisemann dalaira örömmel mondott igent. 

„Hallgassátok olyan derűvel és szeretettel, ahogyan mi készítettük ezt az anyagot, még éppen időben, a járvány kitörése előtt… Mert ha ennek vége, akkor az egész világnak üzenem, hogy: „lesz maga juszt is az enyém”, és újra a szívemre ölelem az egész Világot!!! “– mesélteaz nlc.-nek Peller Anna, aki már alig várja, hogy ismét színpadon álljon és dolgozzon, mert buzog benne a tettvágy, és ezzel nincs egyedül. A jelen helyzetben azonban Bódi Barbi is abban reménykedik, vidámságot hoznak az emberek életébe a lemezükkel. 

Peller Károly három színésznővel, Peller Annával, Bódi Barbival és Szendy Szilvivel dolgozott együtt (Fotó: Gordon Eszter)

Peller Károly három színésznővel, Peller Annával, Bódi Barbival és Szendy Szilvivel dolgozott együtt (Fotó: Gordon Eszter)

„Imádtam ezekkel az emberekkel dolgozni, még ha fizikálisan nem is találkoztunk, mert külön-külön történtek a feléneklések. Szerintem egy nagyon buja, egy nagyon harsány lemezt sikerült elkészítenünk. De ti ezt majd nyilván fogjátok hallani. Szerettem ezeket a dalokat énekelni, annak ellenére, hogy könnyedek, mégis rengeteg mondanivalójuk van. Három emlékezetes találkozásom volt Eisemann dalaival. Elsőként arra emlékszem, a kedvenc filmem fiatalkoromban a Hippolyt a lakáj volt és abban is Eisemann dalok vannak.  Második fontos ‘Eisemann emlékem1, hogy a Holdvilágos éjszakán volt az egyik vizsgadalom. A harmadik emlék pedig az, hogy Bereczki Zoltánnal énekeltük az Én és a kisöcsémet egy Broadway Fesztiválon. Szeressétek, hallgassátok, és akkor egy picit talán úgy érzitek, hogy mi is ott vagyunk veletek otthon. Vigyázzatok egymásra” – üzente Barbi, és hozzá hasonlóan Szendy Szilviből is jó emlékeket hozott felszínre a közös munka. 

„Az én gyermekkorom vidéken nem arról szólt, hogy gyakran látogattam volna el színházba, viszont mindig szólt otthon a zene. Nagymamám varrogatott a szobájában, dudorászott, énekelgetett. Én üldögéltem mellette, és észrevétlenül kúsztak be a bőröm alá a dallamok. Hosszú idő telt el, mire rájöttem, hogy ezek ismert Eisemann dalok is voltak. A kedvencem volt valamennyi, de leginkább a Habos sütire emlékszem, vagy arra, ahogyan álmodoztam holdvilágos éjszakán. De mindet tudom és szeretem, és mind szép emléket idéz. Olyanokat, amik elkísérnek mindenhová.”

Egy napig csak az nlc.-n hallhatjátok a dalokat és láthatjátok az ehhez készült képeket: 

Peller Károly első körben csak digitális megjelenést kap a vírushelyzet miatt, ahogy lecseng a járvány, természetesen megjelenik az album CD-n is!

„Egy régi adósságomat törlesztem ezzel a lemezzel. Hiszen az eddig megjelent operettlemezeim egyikén sem volt Eisemann Mihály dal. Pedig úgy szeretem ezeket a dalokat, ezt a világot. A nagy löketet egy vizsgaelőadás hozta meg, ahol a növendékeimnek írtam egy darabot Eisemann-dalok köré. Óriási sikerrel játszottuk ezt a kis egyfelvonásost. Aztán írtam egy másik egyfelvonásost, amit sajnos eddig még nem adtunk elő, de ami késik, nem múlik. Mindenesetre, ha bemutatjuk és megnézitek, akkor már kívülről fogjátok fújni a dalokat. Persze, az is lehet, hogy már most is tudjátok őket.”

Íme néhány hangulatos kép Peller Annáról, Szendy Szilviről, Bódi Barbiról és Peller Károlyról: 

Megnézem
Összes kép (5)

Szereted az operettet? Akkor ezeket neked ajánljuk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top