Sztárok

5 filmszerep, amiben imádtuk Szilágyi Istvánt

A közkedvelt színész vasárnap hajnalban halt meg. 82 éves volt.

Vasárnap hajnalban holtan találták otthonában Szilágyi István színművészt. A 82 éves Aase-díjas művészt, aki pályafutása során több mint 200 magyar filmben játszott, a gyanú szerint saját fia ölte meg. Ezt támasztja alá egy, a Borsnak nyilatkozó bolttulajdonos is, akitől a színész sokkos állapotban lévő színész felesége segítséget kért.

„Magán kívül volt, kiabált, hogy hívjak segítséget, a papa valószínűleg meghalt. Ezt a szemetet tilos lett volna kiengedni, hát mindenki tudta, hogy egyszer megtörténik majd a baj!”- idézte fel az asszony által mondottakat a boltos.

A színész és családja nehéz körülmények között éltek, alig két éve még arról cikkeztek a lapok, hogy a színésznek és feleségének tüzelőre is alig telik. Aztán 2019 nyarán Szilágyi István hosszan nyilatkozott a Story magazinnak. Akkor úgy tűnt, rendeződnek a körülményeik, Istvánnak hosszú idő után még a problémás fiával is sikerült megtalálnia egy közös hangot.

„A látszat ellenére ki merem mondani, hogy most jól vagyunk” – nyilatkozta akkor derűsen Szilágyi István, aki a sok nehézség ellenére is kitartott hivatása mellett. Mint mondta, soha egyetlen percre sem bánta meg, hogy színész lett és nem csinálna semmit sem másképp.

Az öt legemlékezetesebb filmszerepe

Szilágyi Istvánt a legtöbben alighanem a Keménykalap és krumpliorr című magyar ifjúsági sorozatban játszott szerepeként, vagyis Lópici Gáspárként ismerik, pedig játszott ő még annyi mást is. 1959-ben, az Égrenyíló ablakok című filmben állt először kamera elé, országosan ismertté azonban a Bors sorozatban nyújtott felejthetetlen alakítása tette.

Íme, az öt legemlékezetesebb szerepe:

  • Sipos úr a Borsban
bors sorozat

Kép forrása: imdb

  • Piócás ember az Indul a bakterházban
indul a bakterház

Kép forrása: Imdb

  • Lópici Gáspárként a Keménykalap és krumpliorrban
  • Szivar a Hamis a baba című filmben
  • Dinnyeárus az Elvarázsolt dollár című filmben
elvarázsolt dollár szilágy istván

Kép forrása: Imdb

Szilágyi Istvánról szóló cikkeink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top