Sztárok

Csősz Boginak beszóltak, és ő nem hagyta ezt szó nélkül – elegánsan intézte el a cirkuszt

Nem mondhatnánk újdonságnak, hogy belekötöttek abba, amit Csősz Boglárka tesz. És ahogy máskor, ezúttal is válaszolt az őt szapulóknak.

Nem tudni, hogy a bezártság miatt felgyülemlett feszültség miatt, vagy amúgy amúgy egy átlagos áprilisban is ekkora indulatot váltott volna ki Csősz Boglárka az emberekből. A történet néhány hete kezdődött, amikor a nézők a Feleségek luxuskivitelben legújabb évadában láthatták, amint egy festőnő, Nagy Boglárka a szinte teljesen meztelen modellről készít képet. Bogi ezt ajándéknak szánta a férjének, akivel most ünnepelték a házassági évfordulójukat.

Csősz Bogi büszkén meg is osztotta az elkészült művet: 

Csősz Bogiról szép meztelen képet festett Nagy Boglárka

Csősz Bogiról szép képet festett Nagy Boglárka, ezt láthattuk a Feleségek luxuskivitelben idei első részében

Ahogy az adásban is elhangzott, nagyjából egymillió forintot fizetett ezért az alkotásért Bogi, és amikor a művet kritizálták, mindan alkalommal elmagyarázta: ő boldog ezzel a festménnyel, és tehetségesnek tartja a festőnőt, akit ezzel is támogatni akart. Az indulatok eleinte arra irányultak, hogy a mű sokak szerint nem ér egy fabatkát sem, aztán az árát sérelmezték, hogy  aművésznő lehúzta a luxusfeleséget és elszabadultak az indulatok. 

Válaszolt Nagy Bogi is a művére illetve a rá tett megjegyzésekre: 

És Csősz Bogi is kifejtette, mit gondol a beszólásokról, bántó hozzászólásokról. 

“Sokat gondolkodtam azon, hogy miért vált ki emberekből egy művészeti alkotás ennyi indulatot, ítéletet és kritikát. Az @artistboglarkanagy rólam készült festménye számomra nem egy öncélú alkotást jelent, ahol a saját értékeimet vagy hiányosságaimat szeretném piedesztálra állítani, hanem egy művész produktivitásának, eltökéltségének, művészetének, elhivatottságának, saját hangjának a gyümölcsét. A szabad művészi alkotás szépségét, azt ami az elmét és a lelket emeli és gazdagítja. Egyben pedig a passzív, alkotói tevékenység nélküli emberi lét teljes mértékű elutasítását. Ha egy élő festőművész mellett teszem le a voksomat, főleg akkor, ha az magyar, az számomra egy misszió, mert a művészeket az életük alatt kell patronálni, támogatni, gyűjteni, hiszen ez a megélhetési forrásuk, és nem csak most ebben a nehéz időszakban, hanem azon kívül is. A festmények ára pedig, amiért a mai kortárs magyar festőművészek dolgoznak, sajnos elenyésző amellett, amit a nemzetközi porondon kaphatnának egy-egy alkotásért. Nekem ezt jelenti a kortárs magyar művészek munkáiból rendelni és vásárolni” – írta a képhez, amelyet megosztott. Bogi szereti az értékes tárgyakat, némelyik azonban kifejezetten nem befektetései céllal kerül a gyűjteményébe, hanem egyfajta támogatásként, amivel ő is úgy érzi, hogy jól jár. Bogi alapelve, hogy szeretne juttatni abból a sok jóból másoknak is, ami neki kijutott.

Bogi amúgy nem csak magyar művészeket támogat, férjével mindketten fontosnak tartják, hogy a modern alkotásokat is megismertessék másokkal

Csősz Bogiról sokan mondanak sokfélét, akik igazán ismerik, azok szeretik: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top