Sztárok

Meghalt Rachel Weisz magyar édesapja, Weisz György, akinek sokan köszönhetik az életüket

Hosszú cikkben emlékezik meg a Times Rachel Weisz magyar származású édesapjára, akinek fáradhatatlan és lelkes munkájáért sokan lehetnek hálásak.

Amióta megjelent az interneten George Weisz halálhíre, rengetegen nyilánították részvétüket a mérnök világhírű lányának. Rachel Weisz magyar származású édesapját itthon Weisz Györgyként ismerték, aki 1938-ban emigrált Angliába a zsiódüldözések elől és ott kezdett új életet. 

Már gyerekként érdekelték a mechanikai dolgok, a fizika és imádott szerelni, szerette megérteni a működési elvét minden tárgynak. A Times úgy írja a megemlékezésében, hogy Weisz már hatévesen tudta, mi akar lenni, mert akkor sikerült először szétszednie az édesapja óráját, amit össze is tudott szerelni, ez utóbbi pedig valódi csoda volt.

Rachel Weisz édesapja, George Weisz elismert mérnök volt: 

A mérnök-feltaláló nagy sikereket ért el az orvosi műszerek fejlesztésében, 1972-ben, 42 évesen pedig úttörőnek számítottak az újításai a ma ismert lélegeztetőgépek felépítésében. Ezekről a szerkezetekről sokat hallhattunk az elmúlt időszakban, hiszen a járvány idején is fontos szerepet töltenek be, sok ember életét mentette meg Weisz találmánya. 

Rachel Weisz sosem szerette megosztani a magánéletét a közönséggel, éppen ezért egyelőre arról sincs hír, mikor lesz az elismert mérnök temetése, akire sokan hálával gondolnak. 

Rachel Weisz néhány napja veszíttete el édesapját, George Weisz 90 éves korában hunyt el

Rachel Weisz néhány napja veszíttete el édesapját, George Weisz 90 éves korában hunyt el (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top