nlc.hu
Sztárok

Így él most Noah Wyle, a Vészhelyzet Carter dokija

Mi lett vele? Így él most Noah Wyle, mindenki kedvenc Carter dokija a Vészhelyzetből

Igazi jótékony lélek és nemrég egy magyar filmet is felkarolt. Noah Wyle, azaz Carter doki kedvességben nem áll távol Carter dokitól.

A z generáció tagjait leszámítva, ki ne emlékezne a Vészhelyzetre? A sorozatra, ahonnan elindult hódító útjára George Clooney, és amely után sorra gyártották a kórházas, orvosos sztorikat, akkora durranás volt.

Noah Wyle, azaz Carter doki akkor és most.

Noah Wyle, azaz Carter doki akkor és most. (Fotó: CONSTANT C PRODUCTIONS/COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP – LISA O’CONNOR / AFP)

Az egyik nagy kedvenc a mindig szerény, kedves és mosolygós, ám később drogproblémákkal küzdő John Carter volt, akit Noah Wyle alakított.

A kaliforniai születésű színész édesapja oroszországi zsidó családból származott, édesanyja kórházi ápoló volt, szülei kiskorában elváltak. A Northwestern Egyetemen tanult, első nagy szerepe a Vészhelyzetben (ER) volt.

Wyle volt a legfiatalabb a stábban, és ő maradt a legtovább a sorozatban egészen 1994-től 2005-ig, és a fináléban is feltűnt vendégszereplőként. Alakításáért többször Emmy-díjra jelölték, évente körülbelül 9 millió dollárt kaszált a szereppel.

Wyle a tévés és filmes szerepei mellett sokáig egy hollywoodi színházi társulatnak a tagja volt, egyszer Salvador Dalít is alakította. Nagyjáték filmben a Falling Skiesban a földönkívüliek ellen harcolt egy poszt-apokaliptikus Bostonban.

A színész első felesége Tracy Warbin volt, aki sminkesként dolgozott Wyle egyik filmjében. A párnak két gyereke született, tíz évig voltak együtt. Jelenlegi felesége Sara Wells, egy lányuk született, Frances Harper.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

About to hit the streets in search of sweets. #toystory4 #48yearoldsweettooth

Noah Wyle (@therealnoahwyle) által megosztott bejegyzés,

Wyle igazi jótékonykodó hírében áll, támogatja a Doctors of the World-öt és tagja a Human Rights Watch bizottságának. Emellett az állatjogokért is kiáll, támogatója a WWF-nek, 2009-ben a szóvivőjük is volt.

Filmes karrierje nemrég új lendületet vett. A The Red Line egy a CBS-en futó, nyolcrészes minisorozat, elég aktuális történettel: egy rendőrről szól, aki véletlenül lelő egy afroamerikai férfit. Wyle-t már most több díjra jelölték a szerepéért.

A színész producerként is tevékenykedik, nemrég kiderült, hogy Till Attila filmjéből, a Tiszta szívből amerikai minisorozatot szeretne fejleszteni.

(Kiemelt kép: CONSTANT C PRODUCTIONS/COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP – LISA O’CONNOR / AFP)

Még több régi sorozat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top