nlc.hu
Sztárok

Vitray Tamás és Gina Lollobrigida

Emlékszel arra, amikor Vitray Tamás és Gina Lollobrigida együtt táncolt?

Vitray Tamás legendás riporter, aki bizony világsztárokkal is készített interjúkat a tévében. Sőt, olykor táncra is perdült velük!

Az 1960-as években nem volt még ilyen sztárdömping, mint manapság, Magyarországon csak kevés világsztárt lehetett látni a tévében. Vitray Tamás és Antal Imre azonban több sztárt is vendégül látott a szilveszteri műsorban, köztük Gina Lollobrigidát is.

A nemrég, 87 évesen elvált Vitray Tamás legendás riporter, Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, kiváló művész. Nem véletlenül csöppent abba a szerepbe, hogy külföldi hírességeket kellett meginterjúvolnia, már az első televíziós szereplésére, 1958. augusztus 5-én is angoltudása miatt kérték fel, ennek során amerikai atlétákkal kellett interjút készítenie. Egészen addig még csak nem is látott tévékészüléket, de bravúrosan megoldotta a feladatot, máig emlékezetes ez a riportja, melyet egy sámlin állva készített a két méter magas Rafer Johnson atlétával.

Mindenki kedvencévé vált aztán Antal Imrével együtt a Magyar Televízió szilveszteri műsorában, melynek keretében 1972-ben Gina Lollobrigidával is találkozott, sőt, együtt is táncolhatott a világsztárral.

Ilyen volt, amikor Vitray és Lollobrigida együtt táncolt

Balról: Vitray Tamás, Gina Lollobrigida és Antal Imre a szilveszteri műsorban 1972-ben (Kép: Fortepan/Szalay Zoltán)

Szerencsére még egy videó is fennmaradt a különleges eseményről:

Vitray a mai napig olyan ikon a televíziózásban, akinek adnak a szavára, ezért is érdemes figyelmesen elolvasni a véleményét, melyet Vitray egy interjú során mondott a mai tévékről: „A kereskedelmi csatornák elszaporodásával az lett a fontos, hogy sokan nézzék, tömegesíteni kell a szolgáltatást. Mi annak idején Robin Hoodok voltunk, jól lőttünk nyíllal, de ma golyószórót használnak. Hány embert tudna felsorolni, akik nem szerepet játszanak? A régi képernyősöket szinte családtagként tisztelték. Ma a szappanoperák szereplőit, a rappereket is jobban ismerik.”

Nézegess még képeket a fiatal Vitray Tamásról!

Vitray Tamás az Anna presszóban
Megnézem
Összes kép (7)

Kiemelt kép: Smagpix

Nézegess még retro képeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top